eclere cu ciocolata
Dulciuri și prăjituri

Eclere – rețeta de bază

Am auzit mai multă lume spunând că se teme să pregătească eclere acasă. Multe din aceste persoane m-au rugat să scriu rețeta, așa că în sfârșit am reușit s-o scriu. Dacă și tu te numeri printre cei cu ”frică” de eclere, poate-ți trece după ce încerci rețeta mea.

Întotdeauna mi-au plăcut eclerele. Sau mai degrabă cojile de eclere. Nu știu de ce, dar îmi place să le mănânc și goale sau doar cu lapte. Poți să umpli aceste coji atât cu creme dulci cât și cu salată de icre, salata de ridiche neagră sau cremă de pește. Poți să te joci în fel și chip așa că îndrăznește! Se fac foarte simplu! ❤

INGREDIENTE

300 ml lapte

125 g unt

3-5 g sare

180 g făină

6 ouă

Am pus laptele, sarea și untul într-o cratiță antiaderentă, pe foc, până ce s-a topit untul și a început să dea în clocot. Atunci am adăugat toată făina și am amestecat energic. Compoziția e gata în clipa în care toate ingredientele sunt încorporate și se transformă într-un aluat compact.
Am pus cratița de-o parte și am lăsat aluatul să se răcească puțin.

aluat de ecler

aluat prajituri

Între timp am bătut ușor cele 6 ouă, apoi cu ajutorul mixerului le-am încorporat în aluatul ușor răcit.
Din aluatul final am format eclerele.
Eu folosesc de regulă doar poșul din silicon. Nu e nevoie de duiuri pentru eclere. Se formează simplu și arată foarte bine și așa.

oua batute

cum se fac eclerele

aluat de eclere

pos de patiserie

aluat pentru eclere

Am copt eclerele 10 minute la 200°C, după care am redus temperatura și le-am mai copt aproximativ 20 de minute la 170°C ( urmărește prima porție deoarece puterea de coacere a cuptoarelor diferă și poate fi nevoie să ajustezi timpul de coacere ).

eclere reteta simpla

eclere reteta de baza

ecleruri

O parte le-am umplut cu un ganaș simplu de ciocolată și o parte cu salată de vinete. Și… desigur vreo două le-am devorat cu lapte rece.
Ți-a trecut frica? Spor la ”eclerit”.