Preparate cu legume

Mâncare de spanac cu usturoi și ouă românești

mancare-de-spanac-cu-usturoi-si-oua-romanesti

În fiecare an aștept cu nerăbdare să apară spanacul de grădină atât de prețios și proaspăt!
Îl folosesc în multe rețete și mai pun din el și pe iarnă. Cel mai mult îmi place în tartela cu spanac și ciuperci de post.

Spanacul este plin de clorofilă și, așa cum am fost învățați de mici, este plin de fier. Are un conținut bogat de luteină, B-uri și acid folic iar dacă îl consumi netratat termic, ai toate șansele să te bucuri de ele în cantitate maximă. ❤

INGREDIENTE PENTRU MANCAREA DE SPANAC

3 căței usturoi

2 linguri ulei de măsline

500 g spanac

250 g lapte

1 lingură cu vârf făină albă

sare

OUĂ ROMÂNEȘTI/OUĂ POȘATE

2 buc ouă proaspete

1 lingură oțet

sare

Am spălat spanacul foarte bine și l-am pus în centrifuga pentru verdețuri pentru a-l stoarce foarte bine de apă, apoi l-am mărunțit.
Am tras usturoiul la tigaie în uleiul de măsline. ATENȚIE să nu devină maroniu pentru că se amărăște!
Am adăugat spanacul și imediat după, puțin din laptele pregătit. În restul de lapte am încorporat făina și sarea după gust, apoi l-am turnat peste spanac.
Am amestecat continuu 2-3 minute, apoi am dat tigaia la o parte și m-am ocupat de ouăle românești.

spanac proaspat

spanac cu usturoi

sos alb

retete cu spanac

Într-o cratiță nu foarte adâncă am pus apa și oțetul la fiert. Oțetul va coagula albușul.
Pentru a obține niște ouă frumoase, am strecurat ușor partea mai fluidă a albușului.
Când apa a ajuns la punctul de fierbere am redus focul pentru ca apa să nu clocotească, iar cu ajutorul unui tel în formă de pară am creat un vârtej în care am așezat oul.
L-am fiert 2 minute după care l-am scos pe un șervețel pentru a absorbi apa în exces.

oua posate

oua romanesti

mancare de spanac cu usturoi

Într-un mod și mai simplu, poți sparge oul și să-l așezi într-o ceșcuță iar când apa e fierbinte, la fel, îi dai drumul într-un vârtej. Riști să facă zdrențe, dar dacă nu te deranjează, e perfect.
E un preparat simplu și foarte gustos pe care poți să-l savurezi la masa de prânz.
Poftă bună! ☺

 

 

0 Comments
Share

Rita

Reply your comment

Your email address will not be published. Required fields are marked*