Șnițel de porc în crustă de mălai ( fără gluten )
Ei bine, eu parcă m-am plictisit de șnițelele obișnuite așa că vă propun să-ncercați și voi unele mai speciale: coapte într-o crustă crocantă de mălai. Șnițelele fac parte din alimentația românilor indiferent de ocazie. Fie că-i vorba de-o aniversare în familie, un prânz obișnuit sau ca aperitiv pe platourile de sărbători, acesta nu lipsește niciodată. Chiar și-n pachețelul copilului se strecoară câte-un șnițel sau două, mai ales când merge cu școala în excursie. 🙂 Ei bine, eu parcă m-am plictisit de șnițelele obișnuite așa că vă propun să-ncercați și voi unele mai speciale. INGREDIENTE PENTRU MARINATĂ 500 g cotlet de porc fără os 250 g iaurt integral 50 g unt moale 1…
Salată cu tofu, rucola și cuscus ( de post )
Azi vreau verdețuri! Fructe, legume, semințe, ce-or fi, numai proteină animală nu. Așa-mi cere organismul și e perfect normal! Sunt convinsă că vi s-a întâmplat și vouă. Ce-i drept, sunt mare fan „carne”, însă admit că uneori nici nu vreau să aud de ea. Vreau verdețuri! Fructe, legume, semințe, ce-or fi, numai proteină animală nu. Așa-mi cere organismul și e perfect normal! Plus că un pic de detoxifiere nu strică; și cât de bine e când te simți sătul, dar ușor? Nu-i așa? În zilele de post sau cele caniculare când avem nevoie de alimente ușoare și răcoritoare o salată pregătită după o rețetă rapidă e cea mai bună alegere.…
Tort diplomat cu pișcoturi
Tortul diplomat e apreciat de toată lumea. E ușor, cu o cremă fină, vanilată și fructe răcoritoare. Orice zi de aniversare e mai frumoasă cu un asemenea tort pe masă. Toată lumea este încântată de textura fină a acestul tort. Este un desert în rețeta căruia am intervenit puțin, făcându-l mai savuros și mult mai delicat. INGREDIENTE PENTRU BLAT: 5 ouă 6 linguri zahăr pudră 2 linguri făină 8 lunguri pesmet INGREDIENTE PENTRU CREMĂ: 5 gălbenușuri 100 g zahăr 3 linguri făină 450 ml lapte integral 2 linguri gelatină ( sau o linguriță agar agar ) miezul de la 1 păstaie de vanilie 100 g ciocolată albă 500 ml smântână pentru frișcă UMPLUTURĂ ȘI DECOR: 1 conservă…
Galette bretonne | Clătite de hrișcă cu șuncă și cașcaval
Hrișca este un aliment foarte des utilizat in bucătăria franceză. De asemenea, am citit despre ea că ar fi foate consumată și în Rusia sau Polonia, dar și în România, mai ales în zona Bucovinei unde este unul din ingredientele principale în pregătirea sarmalelor. Aceste bobițe, deși nu sunt cereale ( hrișca este o plantă înrudită cu ștevia și rubarba ), sunt recunoscute ca având capacitatea să ne protejeze organismul și de-a crește imunitatea datorită faptului că sunt pline de vitamine precum cele din grupa B-urilor dar și vitamina E. Sunt de asemenea bogate în fibre dar și carbohidrați, proteine, magneziu, fosfor, seleniu și fier. Consumul de hrișcă ajută în menținerea…
Săculeți cu piure de mazăre, somon fume și rucola
Pentru că se apropie sărbătorile, m-am gândit să vă aduc o rețetă de starter pentru ca orice masă de sărbătoare să fie una specială. De această dată puțin pește și un piure savuros iau o formă mai aparte. Am ascuns un minunat aperitiv într-un săculeț din aluat de clătite și i-am dat un aspect interesant chiar și pentru cei mai mofturoși copii care de cele mai multe ori sunt certați cu legumele. INGREDIENTE PENTRU ALUATUL DE CLĂTITE: 300 g făină albă 25 g unt topit 70 ml apă minerală 30 ml lapte 1 ou 20 g semințe de susan negru sare INGREDIENTE PENTRU PIUREUL DE MAZĂRE: 200 g mazăre congelată 35 g unt 30…