Tort cu cremă de vanilie și jeleu de fructe
Dacă aveți chef de-un tort ușor de pregătit, bun și răcoritor, salvați rețeta aceasta! Mie îmi place foarte mult. Nu-i nici prea dulce, nici prea cremos… e doar perfect. Și dacă aveți poftă de-o a doua porție, puteți îndrăzni. Mai merge una lejer. Jeleul e opțional și adaptabil. Dacă vreți, puteți glazura tortul cu ciocolată, iar dacă rămâneți la jeleu, pregătiți-l din ce fructe vă plac sau aveți la îndemână. Chiar și din compot. Va ieși delicios. INGREDIENTE PENTRU BLAT: 3 albușuri de ou 5 ouă 8 linguri zahăr pudră 8 linguri făină tip 550 4 linguri ulei de floarea soarelui un praf de sare INGREDIENTE PENTRU CREMA DE VANILIE: 400 ml lapte integral…
Biscuiți digestivi / Biscuiți cu tărâțe / Biscuiți integrali
Vă plac biscuiții? Aveți copiii care mereu vor câte-o gustărică? Acești biscuiți sunt perfecți! E musai să-i încercați! Eu sunt fanul nr. 1 ai acestor biscuiți. Îi ador! Sunt nemaipomeniți alături de cafeaua de dimineață sau să-i ronțăi peste zi. Se pregătesc extrem de simplu și rapid. Sunt plini de fosfor, fier și vitamine din complexul B, iar asta îi face și mai speciali. Vi-i recomand cu toată căldura! Sunt delicioși! INGREDIENTE: 200 g făină integrală 200 g tărâțe de ovăz 80 g susan 100 g zahăr brut 200 g unt moale 4-5 linguri lapte integral 1 praf de sare roz de Himalaya Am omogenizat toate ingredientele, apoi am împărțit aluatul în 3 părți egale și…
Rulou de somon cu hribi și sos de alune de pădure
Îmi vin tot felul de idei în minte și nu știu pe care s-o încerc prima. Aparatul de gătit electric slow cooker Crock Pot DIGITAL, e genial. Pun ingredientele în vasul ceramic, acopăr cu capacul din sticlă și-i dau drumul setând timpul de gătire și alegând unul dintre programele ”low” și ”high”. Gătește pentru mine, iar după ce-și termină treaba trece automat la modul ”păstrare la cald” așteptându-mă cu mâncarea numai bună de savurat. Preparatele sunt cu adevărat delicioase pentru că sunt gătite lent, în ”aburii” lor. Carnea este fragedă, suculentă. Fructele și legumele sunt aromate și-și păstrează cea mai mare parte a nutrienților. Deserturile te ademenesc de-a dreptul! Ce…
Salată de ridiche neagră și brânză feta – fără maioneză
Unii n-au auzit niciodată de ea. Alții cunosc prea bine gustul sucului acesteia îndulcit cu miere, fiind unul dintre cele mai eficiente remedii antitusive. Este vorba de ridichea negră. Originea ei este Egiptul antic, însă în Europa a fost răspândită de către romani. Și bine-au făcut! Ridichea neagră are excepționale calități: este bogată în vitaminele C și B1, în magneziu, fier și calciu. Aceste elemente înlesnesc drenajul la nivelul ficatului și a veziculei biliare, favorizând eliminarea toxinelor. Este adesea utilizată în tulburările hepatice și biliare, precum colicile hepatice, migrenele de origine hepatică sau în alergiile digestive. Consecințele exceselor alimentare, mai ales cele din preajma sărbătorilor, pot fi eficient combătute prin…
Pui cu mirodenii gătit lent la Crock-Pot
Puiul acesta îmi amintește de-o cină servită după miezul nopții când eu și mami, așa ca fetele, am trântit un pui pe rotisor și pe la 1 noaptea l-am devorat, tot așa ca fetele, cocoțate-n ”vârfu’ patului”. A fost un pui pregătit simplu, doar cu sare, piper și boia, dar a fost delicios, crocant și cel mai important: pregătit de mami. Cred că am să-i propun să repetăm isprava… Azi vă aduc o rețetă diferită, dar din cale-afară de gustoasă. Un pui fraged, suculent și aromat, gătit lent la Crock-Pot. INGREDIENTE 1 pui întreg ( 1,3 -1,5 kg ) 1 lingură boabe de muștar 2-3 boabe ienibahar 1 linguriță mărar și cimbru…