Sarmale cu ciuperci și soia – rețeta de post
Când pregătesc sarmale îmi place să le savurez direct din oală. Fără pâine, fără smântână, fără nimic. Așa cum sunt ele, delicioase! Să nu spuneți nimănui; ăsta va fi micul nostru secret! Foarte mult îmi plac și sarmalele ardelenești cu afumătură. În Maramureșul meu drag cele mai bune, după părerea mea, sunt sarmale cu păsat de cucurz ( porumb ) în frunze de varză ”morată”. Musai e să le încercați dacă poposiți în zonă! Dar să ne-ntoarcem la sarmalele mele de post. INGREDIENTE PENTRU COMPOZIȚIA DE SARMALE 2 morcovi 50 g țelină 1 rădăcină păstârnac 1-2 cepe 300 g ciuperci brune 1 ardei roșu 1 ardei verde 150 g soia 100 g orez 1 lingură mărar…
Supă picantă de ciuperci și brânză tofu – rețetă de post
E o supă gătită lent cu ajutorul unui slow cooker, aparatul de gătit care de vreun an de zile îmi e foarte mare ajutor în bucătărie, e un adevărat medicament. Se spune cu supele sunt un pansament pentru stomac. Tocmai de aceea, m-am gândit să vă aduc o supă bună potrivită și pentru perioada postului. E ușor picantă, dar hrănitoare și plină de ”carnea pământului”, ceea ce-nseamnă că e plină de vitamine. E gătită lent, iar ceea ce face această supă și mai specială este brânza tofu, o brânză vegetală obținută din lapte de soia. INGREDIENTE: 500 g ciuperci champignon albe și brune 10 dintr-o rădăcină de praz 1 morcov mic ardei roșu…
Limbă de porc cu bulion și măsline
Ca și garnitură puteți încerca un piure pufos de cartofi sau cartofi aurii, orez lipicios sau chiar cuș-cuș. Mie-mi place să-l savurez ca atare, doar cu pâine proaspătă de casă. În general îmi place carnea macră, de aceea apreciez în mod deosebit rețetele care au la bază limbă de porc sau vită. E o carne fragedă, fibroasă dar care se topește în gură. Fierb mereu limba în oala sub presiune și încerc să n-o condimentez prea mult. Stock-ul rămas îl răcesc bine de tot și-l pun în sticlă, la congelator. E cel mai bun când fac supe sau sosuri. INGREDIENTE 3 limbi de porc 2 foi de dafin 5-6 boabe de piper…
Ciorbă rădăuțeană – rețeta clasică
Când folosești o oală sub presiune, orice preparat cu carne devine mai ușor de pregătit. Am obiceiul să folosesc cucta pentru a fierbe carnea de vită sau curcan, așa că după acest principiu am pregătit și azi ciorba rădăuțeană. E o rețetă simplă și savuroasă, sigur ați mai încercat-o, dar, probabil după alte rețete. O să vă placă! Legenda spune că pretențiile soțului, care a vrut ciorbă de burtă cu gust de pui, i-au adus celebritatea Corneliei Dumitrescu, o simplă bucătăreasă. Spre finalul anilor ’70, pe rețetarul restaurantului ”Nordic” din municipiul Rădăuți, local rafinat pe vremea aceea, a apărut un nou sortiment la capitolul supe: ciorba rădăuțeană. Până în anii…
Prăjitură cu mere – rețeta simplă
Nu mă întrebați de ce, dar anul acesta e prima dată când fac prăjitură cu mere. Mi-a fost tare dor, așa că m-am apucat de treabă. Dacă v-aș putea explica mirosul din casă… parcă simțeam că se apropie Crăciunul. ❤ Eu sunt una dintre persoanele care adoră prăjiturile. Le prefer pe cele cu muuultă cremă, însă prăjitura cu mere este categoric pe primul loc atunci când vine vorba de prăjituri cu fructe și foi sau cu aluaturi simple, pregătite după rețeta mamei sau cea a bunicii. E răcoritoare, aromată și e una dintre puținele dulciuri fără aditivi alimentari mai ales atunci când e pregătită din mere cu ”locatari”. INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURA…