Despre mine

Hey!

Sunt Rita și dacă ai ajuns aici înseamnă că vrei să afli mai multe despre mine.

Rita Ilies

Am 33 de ani iar la 3 ani am plecat de acasă pentru că mami m-a certat și mi-a spus că dacă mai sunt rea mă trimite singură la creșă. ☺ Săraca mama m-a căutat disperată, cu poza mea în mână, până ce într-un final s-a gândit să mă caute și acolo unde mi-a promis că mă va trimite să merg singură dacă mai sunt obraznică. Ghici ce? Ajunsesem de mult la grădi, desenam și eram cea mai cuminte din grupă.
La 6 ani am făcut primul curs de operare PC, organizat la mama la muncă pentru copiii angajaților.

În clasa a-IV-a am luat acordeonul cu două octave pe care-l aveam acasă și m-am dus cu el la profa de muzică s-o rog să mă învețe să cânt. M-a trimis acasă cu un mesaj pentru părinții mei: ”Cumpărați-i fetei o orgă cu mai multe octave.” Și-așa am făcut eu muzică vreo 6 ani și am participat la emisiuni pentru copiii.

Gătesc de mică. De foarte mică aș spune; de prin clasa a-I-a sau a-II-a, cam așa. Mereu mi-a plăcut să stau pe lângă mami când pregătea câte ceva. Îmi plăcea să mă joc cu aluatul pentru plăcinte sau cu cel pentru gogoși, urmăream tot ce face în bucătărie ( mai puțin partea cu spălatul vaselor ), lingeam crema de la Doboș de pe paletele mixerului și mereu plecam plângând în camera mea.
De ce? Pentru că, în general, aveam voie doar să privesc. Nu mă lăsa să fac nimic de la A la Z. Spunea că o să fac destule după ce m-oi mărita. Acum nu mai spune nimic, a înțeles că măritată sau nu, eu tot fac ce-mi place.

Și am gătit. Pe-ascuns… Cum ai mei munceau până la ora 14:00 iar eu ieșeam de la școală la ora 12:00, puteam liniștită să-mi fac de cap prin bucătărie. Vai… îmi aduc aminte cum i-am aruncat mamei cratițele speciale pe care le folosea exclusiv pentru a prepara crema tortului Doboș. Am încercat să le folosesc și eu o dată și ce să vezi? Le-am ars în așa hal încât n-am putut nicicum să le curăț, așa că cel mai sigur pentru moment era să le fac să dispară fără să mă gândesc la consecințe. Le-am aruncat pe burlan, direct în ghena de gunoi. Desigur, a durat puțin liniștea mea…

Azi, ar fi trebuit să fiu asistent medical, dar cu toate că am fost fascinată de acest domeniu și de această meserie, după prima săptămână de practică din anul III, am plecat din spital jurând că n-am să practic niciodată meseria aceasta. Nu mă întreba de ce pentru că nu-mi doresc să mai dezbat subiectul.

În 2013 mi-am zis că trebuie să am un blog unde să scriu toate rețetele mele. Eu cu gătitul și scrisul am treabă, mi-am zis. Desigur, am început cu un blog gratuit ( Culinary Rainbow ), însă cu timpul mi-am dorit să evoluez, așa că am investit timp, muncă și bani în noul site www.ritailies.ro la care am lucrat și încă lucrez împreună cu soțul meu și de care sunt foarte mândră. Am creat o mică comunitate în grupul Retete Gustoase și pe pagina mea personală. Iar dacă vreți să faceți shopping și aveți nevoie de cele mai mișto lucruri pentru bucătărie, vă aștept pe DeSilicon.ro.
La început făceam pozele rețetelor cu telefonul mobil, îmi cumpăr ustensile de bucătărie și gadget-uri din China, și cu toate că n-am trac nu-mi place la TV. ☺

Am experimentat gătitul în bucătării de restaurant cu nervi, plăcere și oboseală, dar și munca alături de Chef Florin Dumitrescu și oamenii faini din echipă.

Nu cred în rețete ”originale” postate pro bono în mediul online. Apreciez persoanele care muncesc pentru conținutul pe care îl publică pe blogurile lor.

Am planuri ca orice om și încă ceva în plus. Sunt un om ce iubește libertatea și nu concep să-mi fie îngrădită în vreun fel sau altul. Am gura mare uneori, dar e un defect pe care-l compensez cu alte calități. Mă pricep la orice, de la instalat Windows până la schimbat prize și întrerupătoare. ☺

Aștept sugestii din partea ta și te invit să mă mai vizitezi! ❤

Cu drag,