reteta simpla pate, reteta pate de pui, retete de pate
Mic dejun,  Preparate cu carne

Pate de ficat de pui făcut în casă

Micul dejun îmi dă de multe ori bătăi de cap, mai ales de când s-a născut Tania. Mezelurile sunt mereu cele mai la-ndemână, însă pe ea încerc să o feresc de ele cât de mult posibil. Mai ales de cele pline de aditivi.

Noroc cu acest pate foarte simplu de făcut, pe care-l pregătesc în aproximativ 40 de minute și care mă scoate de multe ori din impas. E atât de bun, cu o textură ușoară și cu un gust fin și aromat. ❤️ Aveam emoții că n-am să reușesc să fac pozele, pt că Tania și-a băgat rapid degetele în el.

INGREDIENTE:

500g ficat de pui

o pulpă de pui

o ceapă potrivită

6-7 căței de usturoi

o linguriță de sare

o linguriță de cimbru

o linguriță de boia dulce

½ linguriță piper măcinat

Pentru început am curățat ceapa, usturoiul și ficatul de pielițe, apoi le-am pus în vasul oalei sub presiune împreună cu pulpa de pui, cimbrul și sarea. Eu am o oală electrică pe care o folosesc foarte des, chiar și la supa de pui cu tăieței de casă.

O prefer pentru că alimentele gătite sub presiune sunt mai suculente, nu se deshidratează. Pentru că în oala sub presiune apa nu se evaporă și concentrează aromele, apoi gătitul în oala sub presiune păstrează mai mulți nutrienți pentru că toate alimentele se gătesc mai repede și nu apucă să-și piardă proprietățile.

De-ndată ce s-au fiert, le-am strecurat dar am păstrat cam 70 de ml din zeamă. După cum ați observat deja, rețeta asta e foarte simplă, fără smântână sau unt. E chiar un pate veritabil, absolut minunat, așa că avem nevoie de puțin lichid pentru a obține consistența dorită.

După ce am dezosat pulpa, am pus zeama și toată partea solidă în blender, am condimentat cu piper și boia și am blendat totul până când am obținut consistența dorită. Eu am vrut un pate fin, fără bucățele de ficat.

Cu ajutorul unei spatule de silicon am scos tot pateul din vasul blenderului și l-am pus într-un vas de lut. Puteți să-l puneți într-o caserolă sau într-o crăticioară, cum doriți. L-am sigilat cu unt topit și aromatizat cu granule de usturoi, apoi l-am pus la frigider.

E preferatul nostru. Nici nu se poate compara cu cel din magazin, în primul rând pentru că nu are niciun aditiv alimentar.

E un pate sănătos, potrivit pentru copii și rezistă chiar și două săptămâni la frigider dacă e sigilat cu un unt gras. Cu toate acestea, după ce l-am început, am acoperit vasul cu un capac de silicon pentru a-l împiedica să împrumute mirosuri.

Se poate servi pe pâine prăjită, pe crackers sau puteți să-l folosiți la ouăle umplute. Din cantitățile de mai sus ies aproximativ 550g de pate suficient pentru două mese din care servesc 3-4 persoane.

Poftă bună! ❤️