Aperitive

Cremă de pește cu maioneză și cepșoară

crema-de-peste-cu-maioneza-si-cepsoara

Când vine vorba de masa de Sărbători, aperitivele sunt la mare căutare. Eu sunt mare fan aperitive, mereu mă trezesc ”ciugulind” câte ceva. ☺

Dacă sunteți iubitori de pește, crema aceasta, care mie îmi place foarte mult, nu trebuie să lipsească din meniul d-avoastră de sărbătoare. Nu e doar gustoasă, ci și foarte ușor de pregătit. Cam 30 de minute durează toată povestea și e una cu ”happy end”, vă asigur.

Merge de minune și pentru micul dejun; eu o pregătesc destul de des. Servită pe felii de pâine crocantă sau doar ușor prăjită și cu ceva lămâie alături, este delicioasă.

INGREDIENTE PENTRU PREGĂTIREA PEȘTELUI:

2 păstrăvi

4-5 rolii cherry

cepșoară

2 linguri ulei de măsline

3-4 felii de lămâie

sare/piper

INGREDIENTE PENTRU MAIONEZĂ:

1 gălbenuș de ou

1 linguriță rasă muștar

100 ml ulei

o lingură iaurt cremos sau smântână

cepșoară mărunțită

PREGĂTIREA PEȘTELUI

Foarte simplu, într-o tavă, am așezat o coală de hârtie pentru copt iar peste aceasta peștii, roșiile cherry, feliile de lămâie și cepșoara. Am stropit cu ulei de măsline, am condimentat apoi cu sare și piper, am strâns hârtia de copt împachetând astfel peștii pentru a se înăbuși bine și i-am lăsat la cuptor vreo 20 de minute la 170°C.
ATENȚIE la aburii fierbinți când vreți să scoateți peștii din hârtie!
După ce s-au răcit, am îndepărtat pielițele și oasele mari ( dacă e cazul ), apoi am mărunțit carnea. Puteți s-o faceți din cuțit sau în robot.

peste aperitiv

peste pastrav

Maioneza se pregătește la fel ca și în rețeta obișnuită: frecați gălbenușul cu muștarul și adăugați treptat uleiul. Dacă preferați, puteți s-o faceți și din ou fiert.
Pentru pregătirea maionezei eu folosesc mereu blenderul de mână și paharul gradat iar aceasta e gata în maxim 25 de secunde, însă puteți folosi cu succes și mixerul sau o lingură.
În maioneza obținută am adăugat iaurtul cremos și cepșoara tocată.

maioneza iaurt

Având peștele răcit și tocat iar maioneza pregătită, nu mi-a rămas decât să le omogenizez într-un castron și să potrivesc gustul final cu sare și piper.
Este o rețetă ușoară care merită încercată. Eu am montat crema pe pătrățele de pâine uscată și rondele de ridiche neagră, iar deasupra am decorat cu felioare de ridiche roșie. Este un mix de arome foarte plăcute. ☺

peste ton

aperitive cu peste
Spor și poftă!

0 Comments
Share

Rita