micul dejun
Mic dejun

Omletă cu unt și ceapă verde ( scrambled eggs by Gordon Ramsay )

Vă propun azi o altă variantă pentru prima masă a zilei, una mai specială realizată după rețeta lui Gordon Ramsay. Este omleta care mie îmi place cel mai mult.

Ratotă, ouă jumări, omletă… sunt unul și-același lucru. Șunca, brânza sau cașcavalul, un strop de lapte sau ciupercile, fac mereu din acest preparat, un mic-dejun de nerefuzat.
Eu vă propun azi o altă variantă pentru prima masă a zilei, una mai specială realizată după rețeta lui Gordon Ramsay. Este omleta care mie îmi place cel mai mult.
Este pufoasă, are o savoare deosebită și este nemaipomenită mai ales în această perioadă când ceapa verde autohtonă se găsește din belșug.

INGREDIENTE:

4 ouă

40 g unt rece

1-2 linguri smântână grasă

ceapă verde

pâine prăjită

câteva felii de dovlecel rumenit în tigaia grill ( opțional )

ulei de măsline

sare/piper

Într-o crăticioară, pe aragaz la foc mic, am pus ouăle și untul.
Le-am amestecat continuu luând periodic cratița de pe foc. Practic, această omletă se coace datorită căldurii vasului în care este preparată.
Când ouăle au început să se închege am adăugat sarea, piperul și smântâna.
La final, am adăugat și codițele de ceapă verde tăiate mărunt.

oua

spatula

Am servit pe felii de pâine prăjită alături de câteva rondele de dovlecel rumenite în tigaia grill și stropite cu puțin ulei de măsline.

mic dejun
Deși pare că ar trebui preparată în destul de mulți pași rețeta este, defapt, una foarte simplă. Cu siguranță, o dată încercată, o veți repeta cu mare drag.

Poftă bună!