Aperitive, Preparate cu carne

Drob de miel

drob-de-miel

Învierea Domnului ne găsește în fiecare an cu drob, ouă roșii, pască, și multe alte bunătăți în coș, așa că m-am gândit să vă aduc varianta mea de drob pe care până și cei mai mofturoși invitați îl vor servi cu plăcere.

Drobul de miel este un preparat regăsit pe mesele tuturor în perioada Sărbătorilor de Paște. Învierea Domnului ne găsește în fiecare an cu drob, ouă roșii, pască și multe alte bunătăți în coș.

Azi vă prezint varianta mea de drob. Un drob cu organe de miel marinate în vid. Un drob pe care până și cei mai mofturoși invitați îl vor servi cu plăcere. E fin, parcă pufos, nu este deloc amărui și merge de minune servit cu hrean proaspăt pregătit.

INGREDIENTE PENTRU MARINADA:

800 g organe de miel

250 g lapte

50 g ulei de rapiță

1 linguriță cimbru uscat

1 linguriță chimin negru

2-3 bucățichilli

1 lingură pastă de ardei iute

1 rădăcină de praz

4-5 boabe de coriandru

sare

INGREDIENTE PENTRU DROB:

1 legătură ceapă verde

5 ouă crude

5 ouă fierte

2 felii de paine

4 linguri pesmet

pătrunjel verde tocat

semințe de susan negru

sare/piper

PREGĂTIREA MARINADEI

Am pregătit un mix din lapte, ulei, praz și restul condimentelor. Am marinat organele de miel pe care le-am curățat și le-am tăiat în bucăți potrivite.

ficat marinat

organe marinate

PREPARAREA DROBULUI

Organele marinate le-am copt în cuptor timp de 30 de minute la 180° C, după care le-am lăsat să se răcească un pic. Le-am tăiat mai mărunt și le-am pus împreună cu ouăle crude în robot. Le-am tocat, apoi a adăugat pâinea înmuiată în lapte și pesmetul. Le-am mixat din nou până când s-au omogenizat perfect.

carne marinata

umplutura miel

Pasta obținută am pus-o într-un castron iar la aceasta am adăugat condimentele, ceapa verde și verdeața de pătrunjel. Le-am încorporat iar la final, am adăugat ouăle fierte tăiate cuburi.
Am așezat drobul într-o tavă de chec tapetată cu hârtie de copt, am presărat deasupra puțin pesmet și susan negru și l-am dat la cuptor pentru 1h 30 min la 180° C. Adaptați temperatura de coacere în funcție de cuptorul pe care îl aveți.

amestec miel

drobul

food saver miel
Dacă doriți, puteți să adăugați organe sau carne de miel fiartă și tăiată cubulețe. Eu am vrut să încerc varianta marinată, folosind doar organele de miel. Am să repet experiența, cu siguranță! Drobul acesta are o savoare inedită.
Poftă bună și Paște luminat!

0 Comments
Share

Rita