ciorba
Supe și ciorbe

Ciorbă de miel

Îmi place mult ciorba de miel. Aș putea spune că-i preferata mea în fiecare primăvară. Da, am preferințe în funcție de sezon.

Mama o pregătea mereu înainte de Paști. Folosea capul de miel și carne extra, dar mai ales multă ”laba gâștii” și iaurt de casă ori ”lapte prins”. Abia așteptam s-o gust!

INGREDIENTE PENTRU MARINADA:

400 g coaste de miel

1 ceapă roșie

sare/piper

1 ardei roșu tocat

fulgi de chilli

2-3 boabe ienibahar

1 fir rozmarin proaspăt

1 fir oregano

150 ml vin roșu sec

20 ml ulei de floarea soarelui

INGREDIENTE PENTRU CIORBA:

1 morcov ras

1ceapă roșie

20 ml ulei de măsline

1 legătură spanac

frunze de ridichi ( de la două legături )

75 g orez cu bob lung

200 ml iaurt integral

zeamă de lămâie

sare/piper

PREGĂTIREA MARINADEI

Am pregătit marinada foarte simplu, amestecând uleiul împreună cu ceapa și condimentele. Am turnat marinada peste coastele de miel și le-am uns bine cu această mixtură. Peste ele am turnat vinul roșu și le-am lăsat la marinat, în vid, vreo 30 de minute.
Pentru marinarea clasică păstrați carnea la frigider câteva ore sau până următoarea zi.

ciorba de miel

vin rosu

MODUL DE PREPARARE AL CIORBEI

Între timp am sotat spanacul și frunzele de ridichi și am călit orezul, apoi le-am pus de-o parte.
Am sotat și morcovul împreună cu ceapa tocată direct în oala în care am pregătit ciorba.

spanac sotat

legume

Am scos carnea din frigider. Am pus coastele într-o cratiță și le-am rumenit ușor. Carnea de miel lasă multă grăsime, așa că nu este nevoie să adăugați ulei sau alte grăsimi. Se va găti în suc propriu.
După ce s-au rumenit le-am lăsat să se răcească ușor, cât să le pot dezosa. Carnea dezosată am așezat-o apoi peste legumele sotate împreună cu 2 litri de apă și le-am lăsat pe toate să fiarbă aproximativ o oră.

carne

carne prajita

Când carnea a fiert, am adăugat verdeața împreună cu orezul, iaurtul și zeama de lămâie. Am potrivit gustul și am lăsat să mai dea un clocot.

ciorba de miel
Poftă bună!