
Clătite la cuptor cu rubarbă și bezea
Prăjiturica aceasta este combinația ideală pentru mine: umplutură acrișoară de rubarbă și bezea duuuuulce de te-ndrăgostești!
Este foarte ușor de pregătit și e un desert care merge chiar și cu frișcă naturală, care să înlocuiască bezeaua. Asta după gustul fiecăruia. De asemenea, poți umple clătitele cu ceți place. Eu ți-am dat ideea, tu ai imaginația.
INGREDIENTE PENTRU CLĂTITE
125 g făină albă
30 g făină de migdale
25 g fulgi de migdale
20 apă minerală carbogazoasă
100 ml lapte
2 ouă
30 g unt
20 g zahăr
sare
INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURĂ
500 g rubarbă
100 g zahăr
30 g amidon de porumb
zeamă de lămâie
INGREDIENTE PENTRU BUDINCA DE VANILIE
4 gălbenușuri
50 g zahăr
20 ml smântână dulce
100 ml lapte
INGREDIENTE PENTRU BEZEA
4 albușuri
120 g zahăr
PREGĂTIREA CLĂTITELOR
Într-un castron încăpător am omogenizat ingredientele pentru clătite lăsând apa minerală la final. Simplu, nu? Omogenizezi totul într-un bol și te-apuci de copt. Pe cât de multe ingrediente sunt, pe-atât de ușoară este rețeta.
Am copt clătitele pe ambele părți iar apoi le-am pus de-o parte.
PREGĂTIREA UMPLUTURII
Am spălat și am tăiat rubarba ( apoximativ 1 cm ), am pus-o într-o crăticioară împreună cu zahărul și zeama de lămâie și am înăbușit-o ușor. Am amestecat continuu.
Am luat vasul de pe foc, am adăugat amidonul și l-am încorporat cu grijă.
Am așezat umplutura de rubarbă peste clătite după care le-am împachetat formând pliculețe pe care le-am așezat într-o tavă termorezistentă din sticlă. Am format 8 astfel de pliculețe pe care le-am așezat câte două unul peste celălalt.
PREGĂTIREA BUDINCII DE VANILIE
Într-un alt vas am pregătit budinca omogenizând gălbenușurile, zahărul și smântâna dulce. La final am încorporat și laptele, apoi am turnat compoziția în tavă, peste clătite.
Am dat tava la cuptor pentru aproximativ 20 de minute la 160°C. Am încins cuptorul în prealabil.
PREGĂTIREA BEZELEI
Între timp am pregătit bezeaua pentru care am folosit cele 4 albușuri rămase. Le-am bătut spumă adăugând treptat zahărul pudră până când spuma a devenit foarte tare.
Am scos tava din cuptor pentru a așeza bezeaua peste clătite.
Următoarea și ultima etapă a fost cea de coacere a bezelei. Am introdus din nou tava la cuptor, scăzând temperatura acestuia la 110°C ( folosiți funcția de ventilație a cuptorului sau lăsați ușa acestuia întredeschisă ).
În aproximativ 30 de minute bezeaua a căpătat o culoare brun-aurie iar desertul a fost gata de savurat.
Am așteptat puțin să se răcească, dar a meritat!
Poftă bună!

