Dulciuri și prăjituri

Clătite la cuptor cu rubarbă și bezea

clatite-la-cuptor-cu-rubarba-si-bezea

Prăjiturica aceasta este combinația ideală pentru mine: umplutură acrișoară de rubarbă și bezea duuuuulce de te-ndrăgostești!

Este foarte ușor de pregătit și e un desert care merge chiar și cu frișcă naturală, care să înlocuiască bezeaua. Asta după gustul fiecăruia. De asemenea, poți umple clătitele cu ceți place. Eu ți-am dat ideea, tu ai imaginația.

INGREDIENTE PENTRU CLĂTITE

125 g făină albă

30 g făină de migdale

25 g fulgi de migdale

20 apă minerală carbogazoasă

100 ml lapte

2 ouă

30 g unt

20 g zahăr

sare

INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURĂ

500 g rubarbă

100 g zahăr

30 g amidon de porumb

zeamă de lămâie

INGREDIENTE PENTRU BUDINCA DE VANILIE

4 gălbenușuri

50 g zahăr

20 ml smântână dulce

100 ml lapte

INGREDIENTE PENTRU BEZEA

4 albușuri

120 g zahăr

PREGĂTIREA CLĂTITELOR

Într-un castron încăpător am omogenizat ingredientele pentru clătite lăsând apa minerală la final. Simplu, nu? Omogenizezi totul într-un bol și te-apuci de copt. Pe cât de multe ingrediente sunt, pe-atât de ușoară este rețeta.
Am copt clătitele pe ambele părți iar apoi le-am pus de-o parte.

aluat clatite

clatita

PREGĂTIREA UMPLUTURII

Am spălat și am tăiat rubarba ( apoximativ 1 cm ), am pus-o într-o crăticioară împreună cu zahărul și zeama de lămâie și am înăbușit-o ușor. Am amestecat continuu.
Am luat vasul de pe foc, am adăugat amidonul și l-am încorporat cu grijă.
Am așezat umplutura de rubarbă peste clătite după care le-am împachetat formând pliculețe pe care le-am așezat într-o tavă termorezistentă din sticlă. Am format 8 astfel de pliculețe pe care le-am așezat câte două unul peste celălalt.

rubarba

clatite la tava

PREGĂTIREA BUDINCII DE VANILIE

Într-un alt vas am pregătit budinca omogenizând gălbenușurile, zahărul și smântâna dulce. La final am încorporat și laptele, apoi am turnat compoziția în tavă, peste clătite.
Am dat tava la cuptor pentru aproximativ 20 de minute la 160°C. Am încins cuptorul în prealabil.retete cu ou

clatite cu frisca

PREGĂTIREA BEZELEI

Între timp am pregătit bezeaua pentru care am folosit cele 4 albușuri rămase. Le-am bătut spumă adăugând treptat zahărul pudră până când spuma a devenit foarte tare.
Am scos tava din cuptor pentru a așeza bezeaua peste clătite.

spuma de ou

clatite la cuptor

Următoarea și ultima etapă a fost cea de coacere a bezelei. Am introdus din nou tava la cuptor, scăzând temperatura acestuia la 110°C ( folosiți funcția de ventilație a cuptorului sau lăsați ușa acestuia întredeschisă ).
În aproximativ 30 de minute bezeaua a căpătat o culoare brun-aurie iar desertul a fost gata de savurat.

clatite cu rubarba

clatite pufoase
Am așteptat puțin să se răcească, dar a meritat!
Poftă bună!

0 Comments
Share

Rita