salata cu branza tofu
Preparate cu legume,  Preparate de post

Salată cu tofu, rucola și cuscus ( de post )

Azi vreau verdețuri! Fructe, legume, semințe, ce-or fi, numai proteină animală nu. Așa-mi cere organismul și e perfect normal! Sunt convinsă că vi s-a întâmplat și vouă.

Ce-i drept, sunt mare fan „carne”, însă admit că uneori nici nu vreau să aud de ea. Vreau verdețuri! Fructe, legume, semințe, ce-or fi, numai proteină animală nu. Așa-mi cere organismul și e perfect normal! Plus că un pic de detoxifiere nu strică; și cât de bine e când te simți sătul, dar ușor? Nu-i așa?

În zilele de post sau cele caniculare când avem nevoie de alimente ușoare și răcoritoare o salată pregătită după o rețetă rapidă e cea mai bună alegere.

INGREDIENTE

1⁄2 caserola rucola

20 g cuscus

20 g brânză tofu

50 g bobițe de rodie

1 felie pepene galben

1 lingură ulei de măsline

zeamă de portocale

semințe de susan prăjite

Desigur, fiind o salată rapidă nu e mare filosofie în pregătirea ei. E musai doar să țineți cont că trebuie să spălați și să uscați rucola ( o centrifugă pentru verdețuri v-ar fi de mare ajutor ), să curățați rodia și pepenele și nu în ultimul rând să rumeniți ușor semințele de susan.
Cuscusul se hidratează doar. Puneți într-un bol o anumită cantitate de cuscus ( cam două linguri pline pentru această rețetă ), aceeași cantitate de apă fierbinte și puțină sare. Amestecați puțin și acoperiți pentru 5 minute. Nu descoperiți bolul mai repede; pentru a se hidrata, cuscusul are nevoie și de aburii care se formează sub acesta.

couscous hidratat

couscous

salata de post
Simplu ca ”bună ziua”! Acum vă rămâne doar să amestecați ingredientele și să le stropiți cu puțin ulei de măsline și zeama de portocale.
E o salată destul de consistentă care îmbină cu armonie diverse arome.
Poftă bună!