foietaj cu morcovi
Aperitive,  Preparate cu carne

Foietaj cu carne tocată și morcovi

Mereu am în congelator câte un pachet de foietaj. Când nu am timp să-l pregătesc, apelez cu încredere la sertarul cu răcoare.  E bun la casa omului, haideți să recunoaștem!

Puțină brânză, puțină carne, legume, ciocolată sau pur și simplu gemul din cămară sunt umpluturi perfecte pentru a ne satisface orice poftă.

De această dată, însă, nu-i vorba doar de pofte ci de un aperitiv numai bun de pus alături de alte bunătăți pe masa de Sărbători. M-a inspirat un preparat afgan care mie-mi place foarte mult pe care eu îl pregătesc destul de des într-o variantă simplificată.

INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURĂ 1

200 g carne de porc tocată

300 carne de vită tocată

100 g pulpa roșie

1 ceapă mică

unt

sare/piper

INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURĂ 2

400 g morcovi

1 linguriță cu vârf de turmeric

1 linguriță coriandru

3 linguri ulei de măsline

2 lingurițe zahăr brun

sare

ALTE INGREDIENTE

1 pachet foietaj

1 ou bătut

semințe de susan alb și negru

Într-o <tigaie antiaderentă am călit ușor ceapa tăiată mărunt. Am adăugat roșiile iar mai apoi carnea. Am acoperit tigaia cu un capac și am gătit carnea 15-20 minute. Am potrivit gustul și am dat-o de-o parte ca să se răcească.

carne tocata

Am spălat și am curățat morcovii, apoi i-am ras. Eu am folosit robotul de bucătărie. ☺
Am călit morcovii împreună cu uleiul de măsline aproximativ 5 minute. Am adăugat condimentele iar la final zahărul brun. Am dat tigaia la o parte și am lăsat morcovii să se răcească până ce m-am ocupat de foietaj.

morcov ras

morcovi caliti

Am întins foietajul pe masa de lucru, însă, pe o coală de hârtie pentru copt ( vă ajută să mutați mai ușor foietajul umplut în tava de copt ). În mijlocul acestuia am așezat alternativ o parte din umplutura de carne tocată și o parte din umplutura de morcovi.
Când am epuizat toată compoziția am franjurat laturile foietajului, apoi am început să le ”împletesc”. Am uns foietajul cu ou bătut iar deasupra am presărat semințele de susan alb și negru.
Am dat foietajul la cuptor pentru 15 minute la 190° C. Temperatura și timpul de coacere diferă de la o marcă de foietaj la alta.

rulada foietaj

rulada cu carne

foietaj cu carne tocate

Mie-mi place cel mai mult foietajul de la Linco Patisero. Mi se pare incomparabil.
Este un preparat cu gust care merge de minune și alături de niște legume trase la tigaie.
S-aveți poftă!