Dulciuri și prăjituri,  Pâine și aluaturi de casă

Fursecuri cu rahat

Când eram mică, mami făcea fursecuri șprițate la mașina de tocat carne. Erau cele mai bune. Azi nu-mi mai face pentru că le fac eu sub toate formele posibile. O presă de făcut fursecuri și biscuiți te poate ajuta să pregătești cele mai apetisante dulciuri. Toți ai tăi te vor întreba dacă fursecurile acestea sunt cumpărate.

Se fac atât de simplu și sunt atât de fragede… Au un gust ușor vanilat și sunt super sfărâmicioase. Numai bune lângă o cană cu lapte sau o ceașcă cu cafea.

INGREDIENTE

250 g unt moale

120 g zahăr pudră

1 ou

450 g făină albă

două plicuri sau o linguriță extract de vanilie

un praf de sare

150 g rahat

Rețeta este foarte ușoară și necesită un efort minim. În 30 de minute poți savura cele mai minunate fursecuri și te avertizez: sunt atât de bune încât niciodată nu sunt suficiente.
Într-un bol din sticlă am spumat bine untul, am adăugat sarea, vanilia și oul după care am mixat. Am adăugat zahărul pudră, apoi am cernut cele 450 g de făină și am mixat din nou, până ce le-am încorporat.
Simplu, nu-i așa?

fursecuri simple

retete fursecuri

retete de biscuiti

Am încins cuptorul la 180°C.
Am pus o parte din aluat în presă și am format fursecuri direct în tava de copt. În mijlocul fiecărui fursec am adăugat câte un cubuleț de rahat, pe care l-am tăiat și l-am pregătit anterior.
Am copt fursecurile timp de 10 minute.

marcato italia

rahat turcesc

masina de biscuiti

marcato

Urmărește coacerea primei ture de fursecuri deoarece puterea cuptoarelor poate varia.
Cam asta e toată povestea acestor delicioase fursecuri. Le scoți din cuptor, le pudrezi ușor cu zahăr și le lași să se răcească măcar 5 minute, după care poți să începi să le savurezi.

Dacă îți plac rețetele mele, te aștept și pe pagina de Facebook sau în grupul dedicat rețetelor și sfaturilor pentru căsuța ta frumoasă! ❤