Salată de vinete cu ceapă și maioneză
Când începe perioada vinetelor proaspete și cărnoase, salata de vinete e prioritară. N-am cum să ratez o porție zdravănă asezonată cu roșii dulci și gustoase de grădină sau cu ardei copți. În fiecare vară primele vinete coapte merg la salată. Nimic nu se compară cu o felie de pită caldă unsă cu vinete și savurată alături de cei dragi. Restul, ajung vidate și trimise fain frumos la congelator.
INGREDIENTE
2-3 buc (1 kg ) vinete coapte
1 ceapă mică
sare/piper
PENTRU MAIONEZĂ
1 gălbenuș de ou crud
1 gășbenuș de ou fiert
1 linguriță muștar
130 ml ulei
Mare filosofie sigur nu e.
Odată coapte vinetele ( la foc de lemne pe grătar, în cuptor sau pe plită ), le-am lăsat într-o strecutăroare la scurs vreo 15 minute.
Până ce s-au scurs am pregătit maioneza. De data asta am ales varianta cu gălbenuș fiert.
Într-un castron am frecat bine gălbenușul întreg, cel crud și muștarul. Am adăugat, treptat, uleiul și am amestecat intens cu o spatulă de silicon până ce am obținut o maioneză țeapănă ca-n imaginea de mai sus.
După ce vinetele s-au scurs, le-am curățat și le-am tocat. Am tocat și ceapa apoi le-am amestecat bine cu maioneza. Am potrivit gustul cu sare și piper și le-am servit, așa cum am spus, cu baghetă caldă și roșii. Un real deliciu de vară!
Dacă îți plac rețetele mele, te aștept și pe pagina de Facebook sau pe grupul dedicat rețetelor și sfaturilor pentru căsuța ta frumoasă! ❤