mic dejun rapid
Mic dejun

Burritos în două variante

Știu că de cele mai multe ori îți este greu să iei micul dejun, ba pentru că ți-e lene să pregătești ceva, ba pentru că n-ai timp. De-acum nu mai ai scuză. Dacă ai 2-3 lipii pentru tortilla wraps acasă, ceva brânză, șuncă și poate o frunză de salată, poți să-ți pregătești rapid micul dejun sățios și foarte bun.
Eu ți-am adus două variante , două idei, însă tu poți să le adaptezi după bunul plac.

INGREDIENTE – VARIANTA 1

lipii tortilla

unt

prosciutto crudo

porumb

măsline rondele

ou fiert

mozzarella

varză creață

INGREDIENTE – VARIANTA 2

lipii tortilla

crema de branza

mușchi țigănesc

varză creață

măsline rondele

emmental

ou fiert

Am uns lipia cu unt și în cel mai banal mod am așezat peste aceasta feliile de prosciutto, porumbul, mozzarella, măslinele, rondele de ou fiert și varza creață.
Am rulat și am strâns totul în hârtie apoi am legat neglijent cu sfoară. Desigur, tu nu trebuie să faci asta, folia de aluminiu e la îndemâna oricui.

micul dejun

tortilla wraps

 

Din nou, am uns lipia cu crema de branză, am așezat peste aceasta mușchiul țigănesc tăiat fâșii, varza creață, măslinele și emmental-ul. La final am așezat ici-colo rondelele de ou fiert.
Același lucru: am rulat strângând lipia în hârtie pentru a nu se desface.

mic dejun

Simplu, nu-i așa? Acestea nu sunt rețete, sunt doar idei care să-ți folosească atunci când ești în pană. ☺ Dacă totuși vrei și un sos, poți amesteca rapid ceva iaurt cu un cățel de usturoi, sau cu castraveți murați mărunțiți. Așa, pe repede-nainte.
Ah… iar ouăle poți să le fierbi seara. Vreo 7-8 minute ca să fii sigur că sunt tari. Nu uita să pui puțină sare și oțet în apă, ca să le poți curăța ușor.
Poftă bună!