supă rosii slow cooker
Supe și ciorbe

Supă de roșii cu tăieței pătrați – de post

Un slow cooker e de mare folos în orice bucătărie. Pun ingredientele unei mâncări în vasul său ceramic, setez programul de gătit și plec în treaba mea. Câteva ore am timp să fac altceva; pot chiar să plec de acasă și să am mâncare proaspătă și caldă la întoarcere fără să fiu nevoită să amestec sau să verific să nu se ardă. Pe lângă acest lux, să gătești slow e o adevărată binecuvântare. Alimentele își păstrează proprietățile, gustul, culoarea și nu în ultimul rând textura legumelor, de exemplu, rămâne fermă.

Am să vă spun un secret: asta e supa mea preferată dintre cele de post care se prepară extrem de ușor. Are consistență, nu prea îngrașă, te răcorește vara pentru că poate fi mâncată și rece, în timp ce iarna, o supă fierbinte ca și asta, îți înmoaie una-două oasele.

INGREDIENTE:

1 litru bulion

200 ml apă

2-3 roșii ( doar pulpa )

2 linguri ulei de măsline extravirgin

5 cm dintr-o rădăcină de praz

4-5 frunze de leurdă sau un cățel de usturoi

busuioc

sare/piper

1 lingură zahăr brun pentru a tăia aciditatea roșiilor

tăieței

După cum spuneam mai sus, rețeta este extrem de simplă și nu necesită multe explicații.
Am turnat apa și bulionul și roșiile întregi în vasul ceramic. Am spălat, am tăiat prazul și leurda iar apoi le-am așezat și pe acestea în vas. Busuiocul l-am lăsat întreg pentru că nu e nevoie de-o aromă foarte intensă.
Am adăugat condimentele și le-am lăsat să bolborosească împreună vreo două ceasuri jumate. Timpul de gătire depinde de la o marcă de slow cooker, la alta. După ce au fiert, am luat mixerul vertical din dotare și le-am făcut pe toate una cu bulionul.

Am fiert tăiețeii separat, în apă multă, cu sare. I-am strecurat și i-am azvârlit în supă.

supa de rosii

supa de rosii crock pot
Mi-am pus vreo două polonice de supă fierbinte în bolul cu ”urechiușe”. Hmmm… nu mi-a mai trebuit altceva.
Poftă bună!