paste cu branza
Paste,  Preparate cu legume,  Preparate de post

Paste cu spanac și ciuperci

Îmi plac mult pastele, mâncarea italiană în general. Cunoaștem cu toții multe rețete, însă eu mă declar fanul celor pe care azi am să vi le fac și vouă cunoscute.   Sătulă de gusturile obișnuite și sătulă de carne, m-am pus la cratiță și-am experimentat. O dată, de două ori, până când mi-am zis că-s preferatele mele fără-ndoială.   Se pregătesc la fel de simplu și rapid, precum se mănâncă.

INGREDIENTE

150 g penne rigate
30 ml ulei de măsline
5 cm dintr-o rădăcină de praz
200 g ciuperci brune
2-3 mâini de spanac proaspăt
250 ml smântână pt gătit
sare

Am pus pastele la fiert într-o oală cu apă fierbinte. De regulă 100 g paste se fierb într-un litru de apă, iar sarea se pune după ce apa a început să fiarbă.
Am pus untul, prazul tocat și ciupercile într-o tigaie, pe foc. Am ales cele mai mici ciuperci și le-am tăiat în două-patru. Am acoperit tigaia cu un capac și le-am lăsat să se aburească la foc mediu 3 minute. Am adăugat sarea și smântâna pt gătit.

ciuperci
ciuperci cu smantana

Am acoperit din nou tigaia și am pregătit spanacul. L-am spălat sub jet de apă rece și l-am uscat puțin în centrifuga pentru verdețuri. Ce frumoasă culoare are! Spanacul îl adaug chiar la final, rupt, pentru a-și păstra toate proprietățile și gustul proaspăt, dulceag.

retete cu sos

Am amestecat și am acoperit tigaia. Am lăsat spanacul maxim 30 de secunde să se înnăbușe.
Între timp au fiert și pastele. Le-am așezat în farfurie, iar peste ele am venit cu sosul. Am ras parmezan și le-am servit fierbinți.

paste cu sos

Poftă bună!