tarta cu ciocolata
Dulciuri și prăjituri

Mini tarte cu cocos și caramel

Îți plac rețetele cu cocos? Atunci rămâi să descoperi ce am pregătit și ce nou ingredient m-a ajutat să pregătesc cea mai grozavă crustă de tartă de până acum!

Dacă mi-ai răsfoit blogul, cu siguranță ai observat că nu sunt adepta unui anume stil alimentar, însă asta nu înseamnă că nu consum alimente super sănătoase și esențiale organismului. Am perioade când simt nevoia să consum alimente ușoare și foarte hrănitoare; când simt nevoia să consum mai multe semințe, fructe și uleiuri. ❤

Îmi dau o senzație de confort, mă fac să mă simt bine, fresh și plină de energie.

În această perioadă uleiul de cocos e vedeta principală în bucătăria mea. Când am aflat de provocarea celor de la Vegis am vrut neapărat să fiu unul din bloggerii participanți.

De ce? Pentru că iubesc brandul românesc Niavis. Pentru că de 3 ani de când l-am descoperit mereu m-a surprins în cele mai plăcute moduri și face parte din ingredientele dragi ce se regăsesc în bucătăria mea.

Atunci când folosești un ulei de cocos de calitate în preparatele tale, n-ai cum să nu remarci gustul parfumat și pregnant al nucii de cocos indiferent cum l-ai folosi.

Eu l-am ales pentru niște mini tarte absolut grozave!

INGREDIENTE PENTRU CRUSTE

150 g fulgi de cereale integrale

110 g făină de orez

150 g ulei de cocos

50 g zahăr

50 g semințe de in

1 ou

INGREDIENTE PENTRU CARAMEL

250 g zahăr

35 g unt gras

150 ml smântână pentru frișcă

DECOR

căpșuni

ciocolată albă și cu lapte

fulgi de nucă de cocos

foiță de aur comestibilă

frunze proaspete de lămâiță

MODUL DE PREPARARE AL CRUSTELOR

Aluatul acesta pentru cruste este cu totul aparte. E ca un baton de cereale crocant și sfărâmicios și cu o deosebită savoare de cocos. Sunt sigură că o să-ți placă!
Am pus într-un tocător cerealele și semințele de in și le-am transformat într-o făina nu foarte fină. Am golit-o într-un castron încăpător, am adăugat făina de orez, ulei de cocos și restul ingredientelor. Am frământat până ce am obținut un aluat compact după care l-am așezat în forme ceramice.
Am copt mini tartele 15 minute la 200°C.

Atenție la timpul de coacere deoarece în funcție de puterea cuptorului acesta poate diferi. Crustele sunt coapte dând devin aurii.

seminte de in

unt de cocos

aluat de tarta

mini tartemini tarte din cereale

MODUL DE PREPARARE AL CARAMELULUI

Într-o cratiță antiaderentă am topit zahărul la foc mic având grijă să nu se ardă. Când a devenit auriu am adăugat untul amestecând continuu. La final am adăugat smântâna puțin câte puțin încorporând-o treptat.
Până ce s-a răcit caramelul am topit 100 g de ciocolată albă pe care am împărțit-o în cele 6 cruste obținute.

ciocolata alba

După ce s-a răcit caramelul am umplut crustele. Din ciocolata cu lapte am pregătit 6 rondele pe care am presărat fulgi de cocos și am aplicat foița de aur.
Am așezat câte o căpșună pe fiecare tartă apoi ciocolata și câte o frunză proaspătă de lămâiță.

tarte cu caramel

tarta cu fructe

tarta cu cocos

Tu poți să le decorezi după bunul plac.
Sper să-ți placă și să le pregătești pentru că la noi în bucătărie a fost mare bătaie pe ele!