
Mini tarte cu cocos și caramel
Îți plac rețetele cu cocos? Atunci rămâi să descoperi ce am pregătit și ce nou ingredient m-a ajutat să pregătesc cea mai grozavă crustă de tartă de până acum!
Dacă mi-ai răsfoit blogul, cu siguranță ai observat că nu sunt adepta unui anume stil alimentar, însă asta nu înseamnă că nu consum alimente super sănătoase și esențiale organismului. Am perioade când simt nevoia să consum alimente ușoare și foarte hrănitoare; când simt nevoia să consum mai multe semințe, fructe și uleiuri. ❤
Îmi dau o senzație de confort, mă fac să mă simt bine, fresh și plină de energie.
În această perioadă uleiul de cocos e vedeta principală în bucătăria mea. Când am aflat de provocarea celor de la Vegis am vrut neapărat să fiu unul din bloggerii participanți.
De ce? Pentru că iubesc brandul românesc Niavis. Pentru că de 3 ani de când l-am descoperit mereu m-a surprins în cele mai plăcute moduri și face parte din ingredientele dragi ce se regăsesc în bucătăria mea.
Atunci când folosești un ulei de cocos de calitate în preparatele tale, n-ai cum să nu remarci gustul parfumat și pregnant al nucii de cocos indiferent cum l-ai folosi.
Eu l-am ales pentru niște mini tarte absolut grozave!
INGREDIENTE PENTRU CRUSTE
150 g fulgi de cereale integrale
110 g făină de orez
150 g ulei de cocos
50 g zahăr
50 g semințe de in
1 ou
INGREDIENTE PENTRU CARAMEL
250 g zahăr
35 g unt gras
150 ml smântână pentru frișcă
DECOR
căpșuni
ciocolată albă și cu lapte
fulgi de nucă de cocos
foiță de aur comestibilă
frunze proaspete de lămâiță
MODUL DE PREPARARE AL CRUSTELOR
Aluatul acesta pentru cruste este cu totul aparte. E ca un baton de cereale crocant și sfărâmicios și cu o deosebită savoare de cocos. Sunt sigură că o să-ți placă!
Am pus într-un tocător cerealele și semințele de in și le-am transformat într-o făina nu foarte fină. Am golit-o într-un castron încăpător, am adăugat făina de orez, ulei de cocos și restul ingredientelor. Am frământat până ce am obținut un aluat compact după care l-am așezat în forme ceramice.
Am copt mini tartele 15 minute la 200°C.
Atenție la timpul de coacere deoarece în funcție de puterea cuptorului acesta poate diferi. Crustele sunt coapte dând devin aurii.
MODUL DE PREPARARE AL CARAMELULUI
Într-o cratiță antiaderentă am topit zahărul la foc mic având grijă să nu se ardă. Când a devenit auriu am adăugat untul amestecând continuu. La final am adăugat smântâna puțin câte puțin încorporând-o treptat.
Până ce s-a răcit caramelul am topit 100 g de ciocolată albă pe care am împărțit-o în cele 6 cruste obținute.
După ce s-a răcit caramelul am umplut crustele. Din ciocolata cu lapte am pregătit 6 rondele pe care am presărat fulgi de cocos și am aplicat foița de aur.
Am așezat câte o căpșună pe fiecare tartă apoi ciocolata și câte o frunză proaspătă de lămâiță.
Tu poți să le decorezi după bunul plac.
Sper să-ți placă și să le pregătești pentru că la noi în bucătărie a fost mare bătaie pe ele!

