pasca fara aluat
Dulciuri și prăjituri

Pască – cea mai bună rețetă fără aluat

Azi am decis să scriu cea mai bună rețetă de pască fără aluat. Da știu, cu toții spunem asta, însă chiar e cea mai bună pască fără aluat ever! ❤ E o minunăție care cu siguranță vă va impresiona.

Pasca este nelipsită de pe masa Sfintelor Sărbători Pascale, fie ea cu aluat sau nu, simplă sau cu cacao, ori cu ciocolată, cu toții o pregătim.

Varianta de azi e ca și un pandișpan pufos și umed, e o pască aerată, deloc seacă nici măcar după ce a stat la frigider. Trebuie neapărat încercată. ☺

INGREDIENTE:

300 g brânză de vaci cremoasă

250 g mascarpone

3 ouă

40 g făină albă

50 g griș măcinat

100 g zahăr sau 70 g fructoză

½ linguriță sare

zeama de la o portocală

zeama de la ½ lămâie

esență de rom

extract de vanilie

stafide

merișoare

o linguriță de șofran ( opțional )

Modul de preparare este extrem de simplu, pentru că tot ce-i de făcut e să mixăm toate ingredientele împreună. Doar merișoarele și stafidele le lăsăm pe mai târziu.

Eu am măcinat grișul în râșnița de cafea pentru a obține consistența fină a pascăi, dar dacă nu aveți o râșniță puteți să-l puneți și așa. Stafidele mele au fost hidratate în rom ( am mereu stafide hidratate într-un borcan ), însă dacă le puneți așa cum sunt, se vor hidrata în timpul coacerii fără nicio problemă.

Șofranul l-am opărit în două linguri de apă clocotită, apoi l-am strecurat în compoziția de brânză.

Din compoziția obținută am pus o parte în tavă cu ajutorul unei spatule de silicon. Am presărat merișoare și stafide, apoi am mai turnat o parte din compoziție. Am pus din nou fructele uscate și restul de brânză, iar la final o ultimă tură de fructe. Așa vor fi distribuite mai uniform și nu se vor lăsa la fund în timpul coacerii.

Am pus tava de silicon în cuptorul preîncălzit și am copt pasca timp de aproximativ o oră și jumătate la o temperatură de 160°C.

Pasca va începe să crească după vreo oră iar când se va rumeni frumos puteți să opriți cuptorul și s-o lăsați să se răcească în tavă. Se va lăsa, însă e normal, nu trebuie să vă speriați. Când s-a răcit se poate scoate pe farfuria de servire.

Am pudrat-o cu zahăr pudră înainte de servire pentru că fiind o pască umedă, absoarbe repede zahărul. Însă, dacă preferați, o puteți glazura cu ciocolată sau sos de fructe. Uneori, când o pregătesc înafara sărbătorilor, îmi place s-o savurez împreună cu o cupă de înghețată. E super delicioasă oricum ați alege s-o serviți! ❤ E o pască ce nu are nevoie de prea multă atenție, ci doar de răbdare până se coace. ☺

Sper să o încercați pentru că e absolut grozavă! ❤

Poftă bună și Paște Fericit, tuturor!