Cosori dual blaze, airfryer, Cosori
Articole utile

COSORI Dual Blaze – Nr. 1 în vânzările din SUA

Friteuzele cu aer cald au revoluționat modul de-a găti mai ales în ceea ce privește alimentele prăjite. De mulți ani acestea sunt foarte apreciate pentru consumul mic de energie și mai ales pentru gătitul rapid și mult mai sănătos.

Suntem mereu pe fugă, de multe ori ne alimentăm prost pentru că nu avem prea mult timp pentru gătit însă friteuzele cu aer cald ne pot ajuta să ne bucurăm de o alimentație mai sănătoasă și ne pot salva de aburi și de căldura infernală pe care le resimțim mai ales pe timp de vară.

Știi momentul acela când ai poftă de niște pulpe la cuptor dar ți-e groază să-l pornești gândindu-te la cele peste 30°C de afară? Sau când vrei să mănânci o pâine sățioasă dar știi că durează vreo oră până e coaptă în cuptorul electric sau pe gaz și renunți tot din cauza căldurii și a timpului?

Ei bine, cu ajutorul friteuzei COSORI Dual Blaze, poți găti tot ce gătești și la cuptor ( și nu numai ), în timp mai scurt și fără să faci atâta căldură în casă. Unde mai pui că poți prăji mici sau vinete fără să umpli toată casa de fum și mirosuri mult prea puternice. Ori să te bucuri de o pizza minunată gata în doar 15 minute.

Mâncare mai sănătoasă, timp mai puțin în bucătărie, consum mai mic de energie, fără fum, fără mirosuri prea puternice. Ce-ți poți dori mai mult? 😍

Brandul COSORI se distinge pe piață prin friteuzele cu aer cald de înaltă calitate, care combină un design intuitiv cu tehnologia avansată oferind oricui o experiență de gătit nemaipomenită, rapidă și sănătoasă. COSORI România ne pune la dipoziție nenumărate modele de friteuze revoluționare care să ne ușureze munca în bucătorie.

Eu dețin deja două friteuze COSORI și sunt absolut topită după ele. Pot pregăti mâncare delicoasă familiei mele, preparate rapide fiicei mele, pâine de toate felurile, deserturi și preparate de bază pentru fiecare dintre noi. Și mai e o parte faină în a găti cu Dual Blaze: am mai mult timp pentru familia mea. ❤

Conținutul cutiei

Pe lângă friteuza cu aer cald COSORI Dual Blaze Pro, în cutie vei găsi o carte cu rețete minunate, coșul pentru alimente și suportul împreună cu 5 bețe pentru frigărui.

Caracteristici – COSORI Dual Blaze Pro 6.4l

Această friteuză are niște atuuri nemaipomenite. Începând de la cele 12 programe prestabilite, la tehnologia 360° Thermol IQ™ și până la posibilitatea de-a o controla prin smartphone, toate acestea sunt un mare plus pentru a găti simplu ți eficient cu ajutorul acestui airfryer.

Și totuși, cel mai minunat lucru la această friteuză e acela că are două rezistențe, una superioară și alta inferioară. Pe mine m-a dat pe spate! În sfârșit baza oricărui aluat e rumenă, nu doar coaptă.

Specificații

Fiind o friteuză cu o putere de numai 1700W, o capacitate de 6.4l și care nu necesită preîncălzire, consumul de energie va fi seminificativ mai mic decât cel al unui cuptor electric. Nu doar că are o putere mică în comparație cu un cuptor electric, dar și gătitul e mult mai rapid datorită tehnologiei 360° Thermol IQ™ care accelerează coacerea.

Practic, în această friteuză poți coace o pâine sățioasă în mai puțin de 40 de minute, comparativ cu un cuptor electric care necesită în jur de 20 de minute doar pentru preîncălzire. Fain, nu-i așa? 😁

Cele 12 programe ( 6 presetări pentru alimente + 6 funcții de gătit ) fac cu adevărat gătitul mai ușor. Poți alege între funcțiile Steak, Pui, Cartofi prăjiți, Fructe de mare ( pește ), Legume sau chiar Alimente congelate, dar și Prăjire, sau Coacere. Poți reîncălzi sau menține la cald preparatele tale sau poți alege funcțiile Fript sau Air Fry. Oricare funcție ai alege-o, cu siguranță va face ceea ce promite.

Panoul cu touch screen e foarte intuitiv și face alegerea programului ori setarea timpului și temperaturii foarte facilă chiar și pentru cei neexperimentați.

Dacă vrei ca experiența ta de gătit să fie una și mai practică, aplicația VeSync te va ajuta să controlezi friteuza de la distanță. ❤

Mai are rost să spun că atât coșul cât și placa crisp, ori accesoriile pentru frigărui sunt compatibile cu mașina de spălat vase? Deși, te asigur că nu prea va fi nevoie să apelezi la mașina de spălat, pentru că stratul antiaderent e super ușor de curățat doar folosind detergent simplu de vase și un burete moale.

Capacitate și dimensiuni

Această friteuză are un coș cu o capacitate generoasă de 6.4l ceea ce permite chiar și pregătirea unui pui întreg. Poți găti fără griji masa pentru familia ta, ori porția aceea uriașă de cartofi prăjiți pe care nu vrei să-i împarți cu nimeni! 😅

Cu toate acestea, e un aparat cu dimensiuni decente și foarte ușor de manevrat: 29,7 × 32,7 × 35,2 cm (lungime x lățime x înălțime), coșul având la interior 23,7 × 23,7 × 12,1 cm. Distanța de siguranță până la perete e de numai 3 cm, iar greutatea de numai 5.6 kg.

Întreținerea și curățarea

Sunt două operațiuni care deja fac parte din rutina noastră chiar dacă nu avem încă un airfryer. Asta înseamnă că dacă intenționezi să achiziționezi unul, te vei descurca de minune cu întreținerea și curățarea lui.

În primul rând, întreținerea e floare la ureche mai ales dacă ai la îndemână niște ustensile din silicon alimentar. Acesta e cel mai sigur material atât pentru sănătatea ta cât sau a celor dragi cât și pentru sănătatea coșului ori a plăcii crisp. Tot ce ai nevoie pentru o întreținere sigură, spatule, tăvi, etc., găsești aici. Mai ales că ingeniozitatea cu care a fost gândită placa friteuzei COSORI Dual Blaze, m-a surprins într-un mod foarte plăcut. Spre deosebire de alte aparate, placa crisp a friteuzei Dual Blaze are protecțiile de cauciuc pe colțuri, astfel încât zgârierea accidentală a coșului e aproape imposibilă.

Spălarea accesoriilor se poate face manual sau în mașina de spălat vase. Resturile arse, ori grăsimea se indepărtează extrem de rapid de pe stratul antiaderent doar cu detergent simplu de vase și un burete moale. Când nu spăl coșul ori placa crisp la mașină, pun apă caldă și detergent de vase în el și după doar 4-5 minute când arunc apa, coșul e aproape curat. Doar mai dau puțin cu buretele și gata! Nu se recomandă a se folosi bureți abrazivi, ori detergenți puternici, însă nici nu cred că va fi nevoie de așa ceva.

Mă întreabă multă lume cum curăț rezistența superioară atunci când se stropește cu grăsime în urma preparării diverselor rețete cu carne. Ei bine, adevărul e că nu-i cea mai practică operațiune, dar nici cea mai complicată. Dar asta e valabil pentru orice airfryer. Rezistența o curăț mereu când e călduță. Mă asigur, bineînțeles, că am deconectat aparatul de la sursa de curent. 😅 Nu o curăț cât timp e fierbinte, dar nici rece. Șterg rezistența cu o lavetă umedă, apoi pulverizez un degresant mai blând. Las să acționeze câteva minute apoi șterg cu un burete magic umed. La final, ”limpezesc” cu laveta umedă și ea și asta e tot!

Ca și concluzie, COSORI Dual Blaze Pro 6.4l, e un must have pentru orice familie cu până la 4 persoane. Pe mine mă scoate mereu din impas când vine vorba de masa Taniei sau chiar și atunci când vreau eu un piept de pui gătit rapid fără să tot verific dacă e gătit la interior, ori știu și eu… crutoane pentru salate/supe cremă. Pieptul de rață nu a fost niciodată mai ușor de pregătit. Ah… și încă o chestie faină, Florin devine brusc inspirat când dă nas în nas cu friteuza. 😂 Îl apucă gătitul de te și miri ce idei îi vin. Gătește de zici că-i un burlac în floarea vârstei. 😂

Un lucru e clar! Eu nu mă mai pot lipsi de ea și o recomand tuturor celor care adoră să trăiască practic, celor care n-au chef sau timp să stea cu orele în bucătărie, fie tineri sau vârstnici, dar și studenților care caută o metodă practică, ieftină, rapidă și mai cu seamă sănătoasă de-a găti.

Cu o astfel de friteuză, n-ai cum să dai greș!

Sper că te-am ajutat scriind acest articol, iar dacă mai ai întrebări aștept să-mi scrii și voi răspunde în cel mai scurt timp.

Dacă îți plac rețetele mele, te aștept și pe pagina de Facebook și în grupul dedicat rețetelor gătite la airfryer

Cu drag,