supa de dovleac
Supe și ciorbe

Supă cremă de dovleac

De prin noiembrie mă tot pregătesc să fac o supă cremă de dovleac și n-am reușit decât acum. Ba am postat alte rețete, ba am prăjiturit într-una pentru a-mi onora comenzile pentru Sărbători…  În final m-am pricopsit cu o durere-n gât de n-ai mai văzut. Și dă-i cu ceaiuri, cu Echinaceea, dă-i apoi și cu Propolis… până ce am ajuns la antibiotice. Dar nu-i bai, încep să mă refac, iar supa asta mă ajută cu siguranță!

Dovleacul e plin de vitamine și minerale. Conține B-uri ( 6 la număr ), vitamina C, vitamina A, zinc, luteină, calciu, magneziu și lista poate continua. Ba mai are și puține calorii, în jur de 30 la suta de grame.

Am pregătit rapid supa aceasta pentru că am optat pentru rețeta simplă și ca să v-o zic pe aia dreaptă, am golit farfuria fără să respir.

INGREDIENTE

500 g dovleac plăcintar

100 g rădăcină de țelină

2 morcovi

1 ceapă

1 cățel de usturoi

80 ml smântână pentru gătit LaDORNA minim 23% grăsime

10 g coriandru măcinat

10 g turmeric

sare

Am tăiat toate legumele cubulețe și le-am așezat într-o oală împreună cu 1 litru de apă rece. Am acoperit oala cu un capac și am lăsat totul să fiarbă 20 de minute.

legume

retete dovleac placintar

După cele 20 de minute am înlăturat capacul și am lăsat supa să se răcească 5-10 minute. Am adăugat smântâna pentru gătit și condimentele, apoi cu ajutorul mixerului vertical am blendat legumele, obținând o supă fină, cremoasă și extrem de plăcută la gust. Am făcut rapid și 2-3 chipsuri de parmezan cu semințe de dovleac pe care le-am folosit ca și decor.

supa crema

chipsuri din parmezan

supa crema de dovleac placintar

Să-ncercați rețeta! Este foarte ușoară, nu aveți nevoie de stock, nu are adaos de grăsimi iar poftă cu siguranță veți avea.