rulada aperitiv
Aperitive,  Preparate cu carne

Ruladă de carne în prapur

Să fiu sinceră, nu sunt deloc vreun fan al ruladelor cu carne. Probabil că m-am săturat de ele pregătindu-le mereu la evenimente. Asta nu înseamnă că nu-mi place să experimentez, să testez și să mai dau o șansă unui astfel de preparat.

Aveam și eu în congelator și uitam mereu de el. Noroc cu aparatul de vidat, că altfel cred că nu prea mai era bun de nimic. În final am ajuns la concluzia că există și rulade care sunt pe placul meu așa că, în cele ce urmează, am să vă împărtășesc și vouă rețeta. ☺

INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURA DIN CARNE DE VITĂ

600 g carne tocată de vită

2 gălbenușuri de ou

3 căței de usturoi

2 linguri pesmet

1 linguriță coriandru măcinat

pătrunjel verde tocat

sare

piper

INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURA DE SPANAC

300 g spanac

1 gălbenuș de ou

1 lingură pesmet

2 fire ceapă verde

150 g gorgonzola

sare

piper

ALTE INGREDIENTE

500 g piept de pui întreg

1 prapur

vin alb sec

2-3 cubulețe unt

sare

piper

paprika

Într-un castron din sticlă am frământat carnea tocată de vită, gălbenușurile și restul ingredientelor. Am potrivit gustul și am pus carnea de-o parte.

aluat chiftele

La fel ca și în cazul primei umpluturi am omogenizat ingredientele și am potrivit gustul. Am tăiat și am bătut puțin pieptul de pui, apoi am așezat umplutura de spanac peste acesta cuburile de gorgonzola și am rulat.

rulada cu spanac

rulada de pui cu spanac

Pe o coală de hârtie de copt am întins prapurule iar peste acesta, până la jumătate, am așezat carnea de vită. Peste carnea de vită am așezat și ”miezul” ( cum îmi place mie să-i spun ), adică rulada din piept de pui cu spanac și gorgonzola pregătită anterior.
Am rulat strâns folosindu-mă de hârtia de copt, apoi am așezat rulada într-o tavă. Am condimentat-o puțin și înainte de-a o pune la cuptor am așezat cubulețele de unt peste aceasta.
Am copt rulada aproximativ 2 ore la 160° C și pentru încă 15 minute am mărit cu 10° C temperatura pornind și ventilația cuptorului pentru a se rumeni frumos. Am stropit-o din când în când cu vin alb.
Nu e greu de preparat, chiar dacă par cam multe etape. E o ruladă gustoasă și interesantă în același timp, care poate face față cu succes unui meniu de sărbătoare.

rulad de carne cu spanac

rulada in prapor

rulada de carne

PONT:
1. Curățați întotdeauna prapurele cu oțet și sare înainte de a-l folosi.
2. Verificați rulada din când în când pentru a nu se arde deasupra. Timpul de coacere și temperatura depind și de cuptor.
3. Recomand să înțepați rulada ici-colo cu o scobitoare. Veți evita astfel ca prapurele să se rupă în timpul coacerii.