supa de urzici
Supe și ciorbe

Ciorbă acrișoară de urzici

Ador primăvara! Deși nu-i anotimpul meu preferat, îi sunt recunoscătoare pentru toate bunătățile ce mi le oferă. Îi sunt recunoscătoare pentru lumina și culoarea cu care îmi hrănește sufletul și îmi încântă privirea; pentru viața pe care o dă naturii.

   Urzicile, leurda, măcrișul, ștevia, loboda, spanacul, sunt verdețuri care ne aduc în fiecare primăvară un aport extraordinar de vitamine, aminoacizi esențiali și clorofilă. Sunt verdețuri foarte prețioase deoarece ajută la combaterea anemiei, la scăderea glicemiei, reglează tensiunea arterială, etc. Dat fiind acest lucru, m-am gândit să pregătesc ciorba mea preferată de primăvară. O supă ușoară, minunată pentru această perioadă a anului.

INGREDIENTE:

o legătură zdravănă de urzici

2 bucăți limbă de vită

3 linguri orez

250 ml iaurt

zeamă de lămâie

sare/piper

La fel ca și în cazul boabelor de fasole, când fierb limbă de porc/vită, obișnuiesc să fierb mai multe bucăți și să le păstrez la congelator pentru a economisi timp și energie. Știm cu toții că este o carne care necesită destul de mult timp de fierbere. Vă recomand să faceți și voi la fel. Puteți folosi oala sub presiune.
Am pus la fiert orezul în 4 litri de apă cu sare ( puteți folosi stock-ul în care a fiert limba ). Când s-a fiert pe jumătate am adăugat codițele de ceapă verde și am lăsat să fiarbă la foc mic.
Între timp am opărit urzicile în apă cu sare. Le-am scos într-o strecurătoare și le-am limpezit sub un jet de apă rece. Le-am tocat și le-am adăugat în oala în care am pus orezul la fiert. Tot atunci am adăugat și limba de vită tăiată cubulețe. Am potrivit de sare și piper, am adăugat iaurtul și am mai lăsat-o să fiarbă 2-3 minute.

urzici

supa de primavara
Este o ciorbă delicioasă care se poate pregăti și cu carne de miel și laba gâștii, măcriș sau ștevie.

Poftă bună!