dovlecel vienez
Mic dejun

Pane de dovlecel cu șuncă și emmental

Un prânz sățios sau chiar un mic dejun pentru cei mai puțin matinali. ☺ În maxim 20 de minute puteți pregăti ceva simplu și delicos pentru cei dragi.

Dovlecelul pregătit pane este un preparat foarte popular la noi. Se pregătește ușor, este ieftin și foarte gustos. Nu sunt fanul prăjelilor, mai ales al variantei ”pariziene”, însă dacă-mi pune cineva pe masă șnițele sau rondele de dovlecel pregătite în stil vienez, proaspete și incredibil de crocante, sunt în stare să le mănânc pe toate.

INGREDIENTE:

rondele de dovlecel/zuchini

2-3 ouă

prosciutto crudo

emmental

20-30 ml lapte

80-100 g făină

200 g pesmet

sare și piper

Am spălat dovlecelul, apoi am tăiat un număr par de rodele. Le-am presărat cu puțină sare și le-am lăsat într-un castron până când am pregătit restul ingredientelor.

Am tăiat felii de emmental, am pregătit feliile de șuncă și amestecul pentru pane din ou, un strop de lapte, făină, sare și piper. La fel ca și pentru șnițele. Pesmetul l-am pregătit separat.
Exact ca și la sandviș, am așezat felii de șuncă și emmental între feliile de dovlecel. Le-am trecut prin compoziția de ou și făină, apoi prin pesmet.
Le-am prăjit 2-3 minute în ulei încins, apoi le-am scos pe prosoape de hârtie.

dovlecel cu sunca

dovlecel pane

mic dejun
Le-am servit calde, însă sunt la fel de bune și după ce se răcesc mai ales dacă aveți un sos de usturoi la îndemână. Mie-mi plac și mai mult cu dulceata de ardei iuți. ❤