prajitura rapida cu fructe
Dulciuri și prăjituri

Prăjitură rapidă cu fructe

E cu fructe varianta aceasta. Cu fructe din compot însă, puteți opta și pentru ciocolată sau pentru alte fructe precum căpșune, caise, prune chiar, ori rubarbă.

Mi se întâmplă adesea să poftesc la dulciuri însă, paradoxal, nu prea am timp să le pregătesc. Îmi fac timp doar pentru comenzi și-atunci salivez cu gândul la prima felie cremoasă de tort pe care o voi savura… cândva.
Din fericire, am câteva rețete rapide care mă mai salvează la nevoie și m-am gândit să vă împărtășesc una din ele. Am pregătit-o cu îndulcitor, iar asta vă poate ajuta și pe voi să serviți ceva dulce fără calorii. E o prăjitură nemaipomenită chiar și în această perioadă dacă vreți să pregătiți ceva dulce cuiva drag cu probleme de hiperglicemie.

INGREDIENTE:

5 ouă

3 linguri îndulcitor pudră

4 linguri făină

5 linguri pesmet

1 lingură ulei

250 g fructe din compot

coajă de lămâie

sare

Am separat ouăle iar apoi, cu mixerul, am bătut albușurile împreună cu sarea spumă tare. Am adăugat și zahărul rând pe rând. Am pus mixerul de-o parte iar de-aici înainte flosindu-mă doar de tel, am omogenizat gălbenușurile și uleiul, după care am încorporat treptat făina cernută și pesmetul.

albus

galbenus

pesmet

Am încins cuptorul la 180°C. După ce am strecurat foarte bine fructele din compot, le-am amestecat cu 2 linguri cu pesmet și coaja de lămâie, apoi le-am încorporat în compoziția pentru prăjitură. Am uns o tavă de sticlă cu unt, am așezat maglavaisul în tavă și l-am copt 10 minute după care am redus temperatura la 140°C. Am copt prăjitura încă 30 de minute.

fructe cu pesmet

aluat prajitura

prajitura usoara
După ce s-a răcit, am pudrat-o cu zahăr și am atacat-o fără să stăm pe gânduri. Durează doar 10 minute s-o pregătiți și se răcește foarte repede pentru că este o prăjitură pufoasă, aerată, iar până se coace sunt convinsă că aveți alte lucruri de făcut. E delicioasă alături de o cană cu lapte, ori alături de cafeaua de dimineață.
Poftă bună!