prajitura cu fructe
Dulciuri și prăjituri

Tartă cu brânză și caise – fără gluten, fără zahăr

Să nu-ți vină să crezi, dar ăsta mi-a fost tortul de zi de naștere. ☺ Am simțit nevoia de ceva rapid, ușor de pregătit și ușor pentru burticile noastre.

Mereu fac torturi și prăjituri pentru alții. Aș putea spune că mă scald în ciocolată, frișcă și zahăr non-stop. Ei bine, de data asta, pentru mine și familia mea am ales altceva: o tartă pentru care n-ai nevoie de mixer sau de aparate sofisticate ci doar de ingrediente de calitate și vreo 40 de minute în care să le transformi într-un desert sănătos pentru tine și toți cei dragi.

INGREDIENTE PENTRU CRUSTĂ

100 g miez de nucă măcinată

4 linguri fulgi de cocos

100 g tărâțe de orez

3 linguri ulei de cocos

3 linguri sirop de agave

2 linguri faina de hrișcă

2 linguri făină de orez

2 buc ouă

INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURĂ

450 g bulgărași de brânză sau brânză cremoasă

3 linguri îndulcitor de stevia

2 linguri mac

1 ou

coajă de lămâie

caise

MODUL DE PREPARARE AL CRUSTEI

Într-un castron din sticlă am așezat un mix pregătit din miez de nucă, tărâțe de orez și fulgi de cocos. Am adăugat făina de hrișcă, siropul de agave, apoi uleiul de cocos și 1 ou. După ce am amestecat ingredientele am adăugat făina de orez și celălalt ou. Am obținut un aluat ușor sfărâmicios pe care l-am întins direct în tavă cu ajutorul degetelor.

aluat tarta raw

tarta fara gluten

desert fara gluten

PREGĂTIREA UMPLUTURII DE BRÂNZĂ

Nimic mai simplu. Într-un castron din sticlă am așezat bulgărașii de brânză, macul, ouăle și îndulcitorul din stevia, le-am încorporat împreună cu coaja de lămâie iar crema de brânză obținută am așezat-o în tavă. Am așezat ici-colo câte o jumătate de caisă și am copt tarta pentru aproximativ 30 de minute la 170°C.

dulciuri fara gluten

tarta cu seminte

tarta fara zahar

tarta cu fructe fara zahar

E o tartă foarte ușoară și răcoritoare, minunată pentru zilele toride de vară.

Dacă îți plac rețetele mele, te aștept și pe pagina de Facebook și în grupul dedicat rețetelor și sfaturilor pentru căsuța ta frumoasă! ❤