Fursecuri fragede fără zahăr ( decorate cu royal icing )
Un lucru e cert. Sunt fursecurile pe care-mi doresc să le pregătesc ca mărturii pentru nunta mea. Să dăruiesc un dulce migălit cu bucurie oamenilor dragi din jurul meu.
Sunt sigură că în acest moment vă-ntrebați: ”royal icing fără zahăr?!” Da! Green Sugar, care este brandul companiei ”Laboratoarele Remedia”, poate face posibil acest lucru pentru că este un produs 100% natural, cu 0 calorii şi 0 indice glicemic, obținut din două ingrediente: extract de Stevia rebaudiana și eritritol obținut din porumb prin fermentaţie cu drojdia Moniella pollinis. Folosesc de ceva vreme acest produs, l-am testat în diverse băuturi, deserturi sau preparate de bază și este singurul care nu schimbă gustul alimentelor așa cum fac ceilalți îndulcitori.
Mă bucur că am posibilitatea să prăjituresc fără zahăr mai ales când pregătesc aceste fursecuri. Sunt… delicioase la superlativ. 😀 Astea sunt fursecurile pe care le-ai înfuleca fără să mai ții socoteala, dar pe care nu îți vine să le muști, de drag, când le privești.
Partea bună este că sunt la fel de fragede și aromate și peste o săptămână sau două. Cu cât stau mai mult, cu-atât mai bune sunt. Ăsta e unul din motivele pentru care am ales să le pregătesc în prima competiție a bloggerilor Green Sugar la care am fost invitată să particip. Nu am mereu timpul necesar pentru a pregăti ceva WOW în bucătărie, dar aceste fursecuri mi-au permis să mă ocup de ele când am putut.
Am vrut să fie speciale. Întâmplător îmi comandasem niște pensule iar când am deschis coletul am știut exact ce voi picta cu ele. Am pregătit rapid fursecurile și abia am așteptat să am timp pentru decor. M-am relaxat atât de bine… Rând pe rând le-am pictat pe toate și parcă nu vroiam să se termine. Îmi veneau zeci de idei și încă îmi mai vin, dar le păstrez pentru data viitoare. 🙂
În această variantă, sunt fursecurile care îmbină perfect o rețetă simplă și savuroasă cu una puțin mai complicată dar care fură privirea oricui. Cine dorește fursecuri gustoase și ușor de pregătit le face pur și simplu, iar cine dorește ceva mai aparte apelează la decorul cu royal icing pictat. Eu i-aș folosi și ca ”material didactic”. Ce frumos ar putea copiii să dea frâu liber imaginației și creativității pictând niște fursecuri delicioase…? Nu-i așa?
INGREDIENTE PENTRU FURSECURI:
300 g făină
70 g îndulcitor pudră
200 g unt ( minim 62% grăsime )
2 gălbenușuri de ou
un praf de sare
INGREDIENTE PENTRU ROYAL ICING:
2 albușuri de ou
300 g îndulcitor pudră
1 lingură zeamă de lămâie
6 linguri amidon
coloranți alimentari
MODUL DE PREPARARE AL FURSECURILOR
Am amestecat toate ingredientele și le-am omogenizat până când acestea s-au legat și au devenit un aluat compact. Am pus aluatul la rece pentru o oră. Se poate frământa și seara și lăsat apoi la frigider peste noapte.
Pe masa de lucru tapetată cu puțină făină am întins aluatul rece la o grosime de aproximativ 5-7 mm și am tăiat fursecurile. Le-am așezat în tavă și le-am copt 7-8 minute la temperatura de 150°C. De ceva vreme, eu folosesc planșă de silicon atunci când lucrez cu vreun aluat. Se lucrează mai ușor pe ea.
***Timpul de coacere poate varia în funcție de cuptor așa că ar fi indicat să urmăriți prima tură de fursecuri.***
După ce s-au copt le-am lăsat să se răcească în tavă pentru a putea fi manevrate. Ele sunt foarte fragede și altfel riscăm să le sfărâmăm.
ROYAL ICING – DECOR
Am mixat albușurile până când am obținut o spumă tare. Am adăugat zeama de lămâie, amidonul și am continuat să mixez adăugând treptat îndulcitorul pudră.
Am împărțit royal icing-ul în vase mai mici pigmentând fiecare porție astfel încât să obțin cât mai multe culori.
Am pregătit cornete din hârtie pergament pe care le-am folosit în loc de poș pentru a pune baza de royal icing pe fursecuri. Le-am așezat într-o cutie de carton și le-am lăsat de-o parte pentru ca glazura să aibă timp să se solidifice.
Așa cum am spus, m-am apucat de pictat când am avut timpul necesar, dar credeți-mă pe cuvânt când vă spun că abia am așteptat.
Bineînțeles, puteți decora aceste fursecuri după bunul plac sau le puteți uni cu dulceață pregătită cu gelifiant Green Sugar, ori puteți să le serviți ca atare, alături de un ceai alb cu mentă, un ceai răcoritor îndulcit cu îndulcitorul cubic Green Sugar.
Numai bine!