Fursecuri cu unt – rețeta cu albușuri
Dacă nu știți ce să mai faceți din albușurile rămase de Sărbători și nu numai, aceste cookies sunt de departe cea mai inspirată alegere! În grupul nostru de rețete gătite la airfrayer, inspirația e din belșug, iar Gabi, o fată minunată din grup ne-a împărtășit tuturor rețeta acestor fursecuri absolut grozave!
Am avut 4 albușuri la frigider, ce mi-au rămas de zilele trecute de la ciorba de burtă și încă de când am făcut ciorba, abia așteptam să fac fursecurile, pentru că știam deja de ele, de când le postase Gabi. Îți mulțumesc că mi-ai permis să scriu rețeta aici!
Le-am făcut 99% la fel, doar că am scăzut la jumătate cantitatea de zahăr. Dacă ar fi după mine, aș pune doar 150g. Tania a zis să fac o tonă, cât să umple toată casa. Am aprobat-o, i-am zis că o să fac… În timp. Nu glumesc, nu exagerez, sunt cele mai bune fursecuri pe care le-am mâncat, cel puțin în ultima vreme.
INGREDIENTE:
4 albușuri
½ linguriță sare
220 g unt ( cu 82% grăsime am folosit eu )
200 g zahăr
1 plic vanilie
260 g făină
60 g cacao
1 plic praf de copt de 12g ( la Kaufland am găsit )
fulgi de migdale și zahăr pudră pentru topping
Am bătut albușurile împreună cu sarea iar separat am mixat untul cu zaharul și vanilia. Într-un alt bol am amestecat făina și praful de copt.
Peste spuma de ou am adăugat untul mixat cu zahar și le-am mixat cam 1 minut. Am adăugat jumătate din cantitatea de făină. În jumatea de făină rămasă am adăugat cacaua și le-am amestecat ca să nu rămână cacaua cocoloașe, apoi le-am adăugat și pe ele în bolul mixerului, peste albușul bătut cu unt.
A rezultat un aluat foarte ciocolătos. Merge folosit și la biscuiții șprițați.
Am pus cu lingura compoziția pe planșa de copt din silicon, direct în coșul airfryer-ului și am presărat fulgi de migdale deasupra. În prima tură au intrat 6 bucăți care s-au făcut mari cât palma, gen American Christmas cookies. Pe următoarele le-am făcut mai mici, jumătate de lingură de compoziție.
Le-am copt 13 minute pe funcția airfry la 180°.
Deci, sincer, sunt incredibile! Exteriorul ușor crocant, mijlocul zici că-i un norișor pufos și super ciocolătos! Se rup foarte ușor!
Acum știți cu ce să-l așteptați, luna viitoare, pe Moș Crăciun!
Să vă fie de folos!
R²