Penne Quatro Formaggi
Dacă există retete rapide de paste, atunci acestea nu-s altele decât Spaghetti al olio e peperoncino și desigur, Quatro Formaggi. ❤ Azi, cotrobăind prin frigider înfometată, mi s-a aprins instant beculețul. Am paste, am brânzeturi și 15 minute la dispoziție înainte să leșin de foame.
Nu-i așa că vi se întâmplă și vouă?
INGREDIENTE
50 g branză cu mucegai
50 g emmental
50 g gorgonzola
50 g parmezan
200 ml smântână pentru gătit LaDORNA minim 23% grăsime
20 g unt
300 g penne
sare
Am pus pastele la fiert într-o oală cu apă clocotită și sare. Pastele le-am fiert 6 minute, însă în funcție de marca pe care o folosiți citiți pe ambalaj timpul necesar de fierbere.
Am pregătit brânzeturile, apoi le-am tăiat cubulețe ( mai puțin parmezanul ). Le-am așezat împreună cu smântâna într-o tigaie cu margine înaltă pentru a putea încorpora mai ușor pastele. Am topit brânzeturile la foc mediu amestecând cu o spatulă din silicon iar la final am adăugat untul.
Peste sosul cremos obținut am răsturnat pastele fierte al dente și le-am încorporat inundându-le efectiv în deliciosul sos de brânză. ❤ Aici a venit rândul parmezanului pe care l-am ras de-asupra pastelor fierbinți.
Maxim 15 minute a durat toată povestea, în cazul meu cu tot cu mâncat. Sunt atât de bune și te scot mereu din impas atunci când ești grăbit, înfometat sau când ai musafiri neașteptați la masă. Și poți să folosești cam orice sortiment de brânză.
Poftă bună!