reteta paste
Paste

Penne Quatro Formaggi

Dacă există retete rapide de paste, atunci acestea nu-s altele decât Spaghetti al olio e peperoncino și desigur, Quatro Formaggi. ❤ Azi, cotrobăind prin frigider înfometată, mi s-a aprins instant beculețul. Am paste, am brânzeturi și 15 minute la dispoziție înainte să leșin de foame.
Nu-i așa că vi se întâmplă și vouă?

INGREDIENTE

50 g branză cu mucegai

50 g emmental

50 g gorgonzola

50 g parmezan

200 ml smântână pentru gătit LaDORNA minim 23% grăsime

20 g unt

300 g penne

sare

Am pus pastele la fiert într-o oală cu apă clocotită și sare. Pastele le-am fiert 6 minute, însă în funcție de marca pe care o folosiți citiți pe ambalaj timpul necesar de fierbere.
Am pregătit brânzeturile, apoi le-am tăiat cubulețe ( mai puțin parmezanul ). Le-am așezat împreună cu smântâna într-o tigaie cu margine înaltă pentru a putea încorpora mai ușor pastele. Am topit brânzeturile la foc mediu iar la final am adăugat untul.

branza cu mucegai

sos de branza

Peste sosul cremos obținut am răsturnat pastele fierte al dente și le-am încorporat inundându-le efectiv în deliciosul sos de brânză. ❤ Aici a venit rândul parmezanului pe care l-am ras de-asupra pastelor fierbinți.

paste quatro formaggi

paste cu branza

Maxim 15 minute a durat toată povestea, în cazul meu cu tot cu mâncat. Sunt atât de bune și te scot mereu din impas atunci când ești grăbit, înfometat sau când ai musafiri neașteptați la masă. Și poți să folosești cam orice sortiment de brânză.
Poftă bună!