tocana de miel
Preparate cu carne

Tocană de miel la slow cooker

Pentru mulți, carnea de miel este subiect închis. Eu, însă o ador, iar când o gătești slow, are cu adevărat o savoare aparte. 

Ceea ce-mi place cel mai mult la acest mod de a găti este faptul că mâncarea este pătrunsă intens de ingrediente și de asemenea aceasta își păstrează forma inițială. Nimic nu se sfarmă. Preparatele sunt apetisante și au o aromă irezistibilă. 

INGREDIENTE

1kg pulpă de miel
400 g cartofi noi
300 g ciuperci
2 ardei
2 fire ceapă verde
1 morcov
2 roșii
1 fir rozmarin
2-3 frunze salvie
1 linguriță coriandru
2 căței usturoi
sare grunjoasă/piper

Pentru că stau prost la capitolul răbdare și pentru că v-am spus deja că ador carnea de miel, am trișat puțin și am fiert ușor pulpa în oala sub presiune. De fel, carnea de miel este un timp de carne care necesită destul de mult timp de gătire, deci cred că am făcut cea mai bună alegere. Bineînțeles, am păstrat zeama în care aceasta a fiert.
Am tăiat toate legumele grosier și le-am așezat în vasul ceramic. Cartofii i-am gătit în coajă.

retete legume

Am dezosat pulpa și de asemenea am tăiat-o în bucăți generoase. Am așezat-o peste legume. Am pudrat coriandrul, sarea, am adăugat usturoiul, apoi salvia și rozmarinul.

Am adăugat un litru și jumătate din zeama de miel, am acoperit cu capacul de sticlă și am lăsat să bolborosească timp de 8 ore pe modul ”low”.

retete de miel

A ieșit o tocană pe cinste pe care n-am ezitat s-o servesc fierbinte. Ai mei au mai așteptat. 

miel la cuptor

Poftă bună!