Aperitive

Ruladă de cașcaval în crustă de mac

rulada-de-cascaval-in-crusta-de-mac

Pentru ca platourile cu aperitive să arate într-un fel inedit, este musai să încercați această ruladă! Puteți opta și pentru șuncă sau ciuperci ori pentru un mix revigorant de verdețuri proaspete.

Vă propun o rețetă ușoară care are de fiecare dată mare trecere la mesele festive.
Am gustat multe sortimente, am văzut și în comerț, așa că mi-am zis să-ncerc și eu.
Varianta pe care am pregătit-o este o combinație de brânzeturi și arome de piper roșu și verde. Crusta de mac, însă, îmi place li mai mult. Dă ruladei o textură și un aspect apare.

INGREDIENTE:

150 g cașcaval

150 g Emmental

150 g brânză cremoasă de vaci

1 linguriță piper proaspăt măcinat ( 50% piper roșu – 50% piper verde )

2-3 morcovi fierți tăiați fâșii

sare

150 g mac

Am pus cele două sortimente de cașcaval în apă clocotită și le-am lăsat să se topească. Durează aproximativ 10 minute până ce cașcavalul devine elastic și ușor de manevrat.
În cele 10 minute am amestecat bine brânza de vaci cu sare și piperul proaspăt măcinat, apoi am tăiat morcovii în fâșii nu foarte subțiri.
Am scos cașcavalul topit într-o strecurătoare, iar când s-a scurs apa, l-am întins între două folii de plastic.
Peste foaia de cașcaval am întins crema de brânză de vaci, apoi am așezat morcovii.
Am rulat ușor având grijă să strâng cât de bine rulada.

cas

cas morcovi

rulada cascaval

Pe o folie de plastic am așezat macul iar rulada peste acesta. Am tăvălit-o până când macul s-a prins uniform, apoi am strâns rulada în folie și am pus batonul obținut la rece peste noapte pentru ca macul să se fixeze bine și să nu cadă.

rulada mac

rulada de cascaval
Am obținut un aperitiv aspectuos și cu un gust pe măsură.
Poftă bună!

0 Comments
Share

Rita