Red velvet cupcakes | Brioșe ”catifea roșie”
Brioșele plac oricui. Sunt apreciate de adulți și de copii deopotrivă pentru că sunt prăjiturici individuale care nu necesită să stea la frigider, să fie apoi porționate și sunt foarte ușor de pregătit.
Aceste brioșe sunt foarte pufoase și umede datorită oțetului și laptelui bătut folosite în compoziția lor. Se pot consuma și după o zi sau două, acestea rămânând la fel de delicioase.
Și dacă tot vine Ziua Îndrăgostiților, ai ocazia perfectă să pregătești aceste brioșe din ”catifea roșie”. Hai să-ți explic cum se pregătesc. Cu tot cu timpul de coacere, nu-ți va lua mai mult de 30 de minute să le pregătești. Apoi le poți savura-n voie.
INGREDIENTE
235 g faină tip 000
200 g zagăr
15 g cacao
4 ouă
1 linguriță rasă de sare
270 g unt moale
4 linguri lapte bătut
1 linguriță colorant alimentar gel
2 linguri oțet
1 linguriță bicarbonat
Par multe ingrediente, nu-i așa?
E simplu: pui făina, zahărul, cacaoa, untul moale, ouăle întregi și sarea într-un castron, apoi le mixezi. Separat omogenizezi cu o spatulă colorantul și laptele bătut și-l adaugi la compoziția pentru brioșe. Stingi bicarbonatul cu oțet, omogenizezi și te apuci de pus hârtiuțele pentru cupcakes în tavă.
Am pus câte două linguri pline de compoziție în fiecare hârtie, apoi am dat tăvile la cuptor pentru 20 de minute la 170°C. Desigur, am încins cuptorul înainte.
Au crescut așa de frumos, toate uniform.
Poți servi brioșele ca atare sau poți face crema ta preferată. Eu le-am ornat rapid cu frișcă și am și făcut să dispară una.
Am făcut și câteva decoruri cu inimioare le care le-am înfipt în brioșe. Tare mi-a plăcut cum au ieșit! ❤
TIPS
1. Eu folosesc colorant Wilton. Este intens și colorează foarte bine.
2. Poți folosi unt mai slab, este foarte ok pentru brioșe.