Preparate cu legume

Salată de sfeclă roșie

Azi ți-am adus rețeta unei salate care nu lipsește din frigider indiferent de anotimp. Noi o consumăm foarte des mai ales la fripturi.

Studiile arată că sfecla roșie purifică sângele, este un puternic antiinflamator și întărește imunitatea organismului prin conținutul extrem de bogat în vitamine și minerale.

Nouă ne place foarte mult. Într-o perioadă pregăteam suc în fiecare dimineață, însă nu prea mă împăcam cu spălatul storcătorului de fructe așa că am rămas la varianta de a o consuma în salate.
Tu cum obișnuiești să consumi sfecla roșie?

INGREDIENTE

4-5 buc sfeclă roșie

2-3 linguri hrean ras

200 ml apă

2 linguri zahăr

chimin

sare

Pentru început am spălat bine sfecla ca să nu fie acoperită cu resturi de pământ, apoi am pus-o la fiert în oala cu presiune. Desigur, poți să o fierbi și într-o oală obișnuită ori să o coci în cuptor, însă va dura mult mai mult timp până să fie gata.
După ce a fiert, am scos-o într-un vas și am lăsat-o să se răcească. Pentru a o curăța, am folosit mânuși, ceea ce îți recomand să faci și tu dacă nu vrei să îți ”pictezi” mâinile.

cum se curata sfecla

sfecla rosie

Într-o cratiță am pus la fiert apa, oțetul, zahărul și sarea. Când zahărul s-a topit, am dat cratița la o parte și am lăsat siropul să se răcească.
Între timp am ras sfecla fiartă și curățată. Poți să folosești robotul de bucătărie, îți va fi de mare folos.
Am așezat sfecla rasă într-un castron, am adăugat hreanul ras și peste acestea, siropul care între timp s-a răcit.
Am amestecat puțin, am adăugat și puțin chimen negru ( opțional ). 2-3 frunze de lămâiță și salata a fost gata pentru a fi servită.
Probabil ai mai pregătit și tu această salată, însă dacă nu ai făcut-o încă, îți recomand s-o încerci pentru că merge de minune cu preparatele ce urmează să le pui pe masa de Paște!

robot de bucatarie, bosch

salata de sfecla

salata de sfecla cu susan negru

salata pentru carne