negresa, negresa cu ciocolata, retete la airfryer, negresa la ayerfryer
Dulciuri și prăjituri,  Rețete la Airfryer

Negresă – rețeta de negresă cu vișine

Dacă vreți un desert super ciocolătos pentru weekend sau dacă vreți un desert care să arate deosebit pe masa de Crăciun, atunci trebuie să încercați negresa aceasta cu vișine.

Se poate glazura cu cremă de brânză, cu ciocolată sau o puteți doar pudra cu zahăr! Va fi perfectă oricum!

INGREDIENTE PENTRU NEGRESĂ:

250 g făină cu 13% proteină

1 plic budincă de cacao

50 g cacao

150 g fructoză

250 ml lapte

250 ml ulei

3 ouă

1 plic praf de copt

300 g vișine fără sâmburi

INGREDIENTE PENTRU GLAZURĂ:

3 linguri unt moale

100 g urdă sau brânză cremoasă de vaci

40 g fructoză pudră

60 ml lapte foarte fierbinte

Mai întâi ne ocupăm de negresă. La modul de preparare, aș fi vrut să am ce să vă explic, însă se prepară atât de ușor, doar mixând toate ingredientele împreună ( înafară de vișine ), încât nici nu veți ști când ați făcut-o.

Următorul pas a fost să împart compoziția în două forme din silicon alimentar. Vișinele le-am pus deasupra și am împins o parte dintre ele înspre fundul tăvii cu ajutorul unui băț de frigărui. Am lăsat câteva și la suprafață. Puteți folosi și vișine din compot sau congelator.

Am copt negresele în COSORI Dual Blaze pe programul de copt, la 160°C timp de 30 de minute.

În continuare am pregătit glazura, care se face la fel de simplu. E glazura de la rulourile cu scorțișoară. Eu o prefer cu urdă în loc de brânză de vaci, însă orice brânză veți folosi, va fi delicioasă.

Prima oară am omogenizat untul, zahărul pudră și urda ( am folosit blenderul pentru a obține o compoziție cremoasă, fină ), iar mai apoi am adăugat laptele fierbinte. Am mixat bine glazura și am turnat-o peste una din negrese.

Eu am făcut două din această compoziție, iar pe cea de-a doua doar am pudrat-o cu pudră de fructoză.

Asta e tot. ❤️ E un desert care se face foarte rapid și ușor, dar care face senzație!

E atât de ciocolătos iar vișinele îi dau o aromă aparte! E un adevărat deliciu!

Să vă fie de folos! ❤