Negresă – rețeta de negresă cu vișine
Dacă vreți un desert super ciocolătos pentru weekend sau dacă vreți un desert care să arate deosebit pe masa de Crăciun, atunci trebuie să încercați negresa aceasta cu vișine.
Se poate glazura cu cremă de brânză, cu ciocolată sau o puteți doar pudra cu zahăr! Va fi perfectă oricum!
INGREDIENTE PENTRU NEGRESĂ:
250 g făină cu 13% proteină
1 plic budincă de cacao
50 g cacao
150 g fructoză
250 ml lapte
250 ml ulei
3 ouă
1 plic praf de copt
300 g vișine fără sâmburi
INGREDIENTE PENTRU GLAZURĂ:
3 linguri unt moale
100 g urdă sau brânză cremoasă de vaci
40 g fructoză pudră
60 ml lapte foarte fierbinte
Mai întâi ne ocupăm de negresă. La modul de preparare, aș fi vrut să am ce să vă explic, însă se prepară atât de ușor, doar mixând toate ingredientele împreună ( înafară de vișine ), încât nici nu veți ști când ați făcut-o.
Următorul pas a fost să împart compoziția în două forme din silicon alimentar. Vișinele le-am pus deasupra și am împins o parte dintre ele înspre fundul tăvii cu ajutorul unui băț de frigărui. Am lăsat câteva și la suprafață. Puteți folosi și vișine din compot sau congelator.
Am copt negresele în COSORI Dual Blaze pe programul de copt, la 160°C timp de 30 de minute.
În continuare am pregătit glazura, care se face la fel de simplu. E glazura de la rulourile cu scorțișoară. Eu o prefer cu urdă în loc de brânză de vaci, însă orice brânză veți folosi, va fi delicioasă.
Prima oară am omogenizat untul, zahărul pudră și urda ( am folosit blenderul pentru a obține o compoziție cremoasă, fină ), iar mai apoi am adăugat laptele fierbinte. Am mixat bine glazura și am turnat-o peste una din negrese.
Eu am făcut două din această compoziție, iar pe cea de-a doua doar am pudrat-o cu pudră de fructoză.
Asta e tot. E un desert care se face foarte rapid și ușor, dar care face senzație!
E atât de ciocolătos iar vișinele îi dau o aromă aparte! E un adevărat deliciu!
Să vă fie de folos!
R²