Supe și ciorbe

Supă cremă de brânză

supa-crema-de-branza

De când mă știu sunt fanul nr. 1 al supelor. Îmi plac toate, însă supele cremă sunt preferatele mele. Și-mi mai place ceva: să experimentez. Azi m-a inspirat însuși Jamie Oliver.

Jamie este cu siguranță preferat de mulți, astfel că, azi m-am gândit să vă aduc o rețetă inedită și de-a dreptul delicioasă.
E o supă fină, poate puțin pretențioasă, dar poate fi asul din mânecă atunci când aveți musafiri la masă și vrei să-i impresionezi. Cu siguranță vor fi foarte plăcut surprinși.

INGREDIENTE

800 ml stock de vită
200 ml bere blondă
2 cartofi
1 fir ceapă verde
1 cățel usturoi
200 g brânză Cheddar
100 g cașcaval Emmental
50 g brânză de vaci
boabe de piper roșu și verde
boabe de muștar
sare

Am pus zeama la fiert. Am adăugat boabele de piper, boabele de muștar, cartofii tăiați cubulețe, ceapa și usturoiul. În timp ce supa a fiert am pregătit brânzeturile pe care le-am ras pe răzătoarea mică.

supa de legume
branzeturi

Când legumele din supă s-au fiert, am luat oala de pe foc și cu ajutorul mixerului vertical le-am mărunțit obținând o compoziție cremoasă.
Am pus din nou oala pe foc, am adăugat berea și brânza de vaci apoi am amestecat continuu cu telul. 

Când aceasta s-a omogenizat și a dat în clocot am oprit focul și am adăugat celelalte brânzeturi. Am continuat să amestec energic cu telul până când brânzeturile s-au topit iar supa a căpătat consistența aceea fină și cremoasă.
Am potrivit-o de sare și am servit-o caldă cu rondele crocante de cașcaval Emmental.

supa crema
jamie oliver

Poftă bună!



0 Comments
Share

Rita