frigarui miel
Aperitive,  Preparate cu carne

Frigărui din carne tocată de berbecuț

Pentru că sărbătorile pascale se apropie, m-am gândit să vă aduc câteva rețete delicioase cu carne de ”sezon”. Mie, carnea de oaie, miel sau berbecuț îmi place foarte mult. E cu adevărat o carne deosebită.

Pentru că sărbătorile pascale se apropie, m-am gândit să vă aduc câteva rețete delicioase cu carne de ”sezon”. În ziua de azi, lumea sărbătorește în fel și chip, unii cu familia reunită la masă, alții la restaurantul preferat, sau, chiar la picnic în natură, în păduricea de la marginea orașului.

INGREDIENTE:

500 g spată de berbecuț dezosată

50 ml ulei de floarea soarelui

1 legătură rucola

1 legătură lobodă

1 ou

3 linguri pesmet

2-3 rondele ardei iute

2 căței usturoi

paprika

sare/piper

Am tocat verdețurile, am tăiat rondelele de ardei iute și am presat cu podul palmei cățeii de usturoi. Le-am pus în caserola pentru marinat împreună cu carnea tăiată cuburi, uleiul și puțină sare. Am masat bine carnea pentru a fi acoperită complet de marinadă.
Am închis caserola, am conectat-o la aparatul de vidat respectând instrucțiunile din manual și am vidat carnea. Am pus caserola la frigider cât timp am pregătit rapid un sos picant.

marinada

berbecut

Am pus carnea împreună cu marinada în vasul robotului de bucătărie și am tocat-o fin. Am adăugat un ou, apoi pesmetul și condimentele pregătite. Am mai mixat câteva secunde pentru a le încorpora complet.

boia

Eu am pus carnea pe frigărui, însă dacă nu aveți frigărui la îndemână puteți să-o faceți mititei. Chiar niște burgeri suculenți puteți pregăti din această compoziție.
Am fript frigăruile cam 4-5 minute pe fiecare parte, în tigaia grill, la foc mic. Îmi lasă gura apă chiar și acum, când scriu rețeta. Sunt delicioase!

frigarui

Au ieșit vreo 15 frigărui dolofane, dar parcă am mai fi mâncat. Am servit cu sos picant și pită coaptă pregătite în casă.

micii

pranz

Poftă bună!