Aperitive

Salată de icre cu porumb

salata-de-icre-cu-porumb

Salata de icre este cu siguranță una dintre cele mai des întâlnite aperitive de pe mesele noastre. Dar, totuși, parcă nici măcar nu e nevoie de-o ocazie specială pentru a le pregăti; ele sunt ideale savurate la micul dejun sau pot fi o mică gustare atunci când ai la îndemână biscuiți din tărâțe ori câteva crutoane.

De această dată m-am gândit să reinventez această salată și să-i dau un strop de culoare și un iz mai aparte mai ales că avem ingredientul special la îndemână. 

Presimt că această variantă a binecunoscutei salate de icre va deveni una din rețetele mele preferate.

INGREDIENTE

150 g icre proaspete
50 g griș
20 g miez de pâine
150 g porumb
1 ceapă mică
20 ml zeamă de lămâie
300 ml ulei de floarea soarelui

Am fiert și am răcit grișul apoi l-am pus împreună cu icrele în vasul robotului de bucătărie. Miezul de pâine l-am hidrata în lapte, apoi l-am stors și l-am pus de-o parte. Am atașat capacul iar după ce am pornit robotul am adăugat zeama de lămâie și puțin câte puțin, prin pâlnie, uleiul de floarea soarelui. Când salata a început să se lege și să capete consistență am adăugat miezul de pâine și am continuat mixarea până când acesta s-a încorporat complet.

icre

Am adăugat porumbul ușor tocat, turmericul și ceapa. Am pornit din nou robotul pentru câteva zeci de secunde până când salata a devenit o pastă omogenă.

icre de porumb
salata de icre
icre cu gris

Poftă bună!

0 Comments
Share

Rita