aperitive cu icre
Aperitive

Salată de icre cu porumb

Salata de icre este cu siguranță una dintre cele mai des întâlnite aperitive de pe mesele noastre. Dar, totuși, parcă nici măcar nu e nevoie de-o ocazie specială pentru a le pregăti; ele sunt ideale savurate la micul dejun sau pot fi o mică gustare atunci când ai la îndemână biscuiți din tărâțe ori câteva crutoane.

De această dată m-am gândit să reinventez această salată și să-i dau un strop de culoare și un iz mai aparte mai ales că avem ingredientul special la îndemână. 

Presimt că această variantă a binecunoscutei salate de icre va deveni una din rețetele mele preferate.

INGREDIENTE

150 g icre proaspete
50 g griș
20 g miez de pâine
150 g porumb
1 ceapă mică
20 ml zeamă de lămâie
300 ml ulei de floarea soarelui

Am fiert și am răcit grișul apoi l-am pus împreună cu icrele în vasul robotului de bucătărie. Miezul de pâine l-am hidrata în lapte, apoi l-am stors și l-am pus de-o parte. Am atașat capacul iar după ce am pornit robotul am adăugat zeama de lămâie și puțin câte puțin, prin pâlnie, uleiul de floarea soarelui. Când salata a început să se lege și să capete consistență am adăugat miezul de pâine și am continuat mixarea până când acesta s-a încorporat complet.

icre

Am adăugat porumbul ușor tocat, turmericul și ceapa. Am pornit din nou robotul pentru câteva zeci de secunde până când salata a devenit o pastă omogenă.

icre de porumb
salata de icre
icre cu gris

Poftă bună!