rulada de somon cu hribi si alune de padure
Preparate cu carne

Rulou de somon cu hribi și sos de alune de pădure

Îmi vin tot felul de idei în minte și nu știu pe care s-o încerc prima. Aparatul de gătit electric slow cooker Crock Pot DIGITAL, e genial.

Pun ingredientele în vasul ceramic, acopăr cu capacul din sticlă și-i dau drumul setând timpul de gătire și alegând unul dintre programele ”low” și ”high”. Gătește pentru mine, iar după ce-și termină treaba trece automat la modul ”păstrare la cald” așteptându-mă cu mâncarea numai bună de savurat.
Preparatele sunt cu adevărat delicioase pentru că sunt gătite lent, în ”aburii” lor. Carnea este fragedă, suculentă. Fructele și legumele sunt aromate și-și păstrează cea mai mare parte a nutrienților. Deserturile te ademenesc de-a dreptul! Ce poate fi mai perfect de-atât?!

INGREDIENTE PENTRU RULADĂ

200 g somon proaspăt

100 g hribi

30 g unt moale

morcovi baby

sare/piper

câteva boabe piper Szechuan

INGREDIENTE PENTRU SOSUL DE ALUNE DE PĂDURE

200 g alune de pădure

100 g smântână dulce

Pentru început am curățat carnea de somon îndepărtându-i pielița. Am tăiat-o pe mijloc astfel încât să obțin o bucată mai mare.
Am pus într-un castron untul și piperul roșu. Am omogenizat după care am adăugat hribii tăiați cubulețe. Eu am folosit hribi de la congelator.
Am întins umplutura pe toată suprafața fileului de somon, apoi am rulat cu grijă să nu rup fibra acestuia.

unt cu hribi

rulada cu hribi

 

 

Am așezat ruloul în vasul ceramic Crock Pot împreună cu morcovii baby. Am presărat puțină sare și câteva boabe de piper Szechuan. Am setat programul ”low” și am gătit somonul timp de o oră și jumătate.

somon in vas

Pe ultima sută de metri m-am ocupat de sosul de alune de pădure. Am folosit alune culese de mine, deci a trebuit mai întâi să le sparg. ☺ Le-am prăjit ușor iar mai apoi, le-am măcinat cu ajutorul râșniței de cafea.
Am pus într-o cratiță smântâna dulce și alunele de pădure măcinate și am amestecat continuu. Când a ajuns la punctul de fierbere am dat sosul deoparte.

sos alune

rulada de somon cu hribi si sos de alune de padure

Pe o farfurie am așezat patul de morcovi urmat de ruloul de somon. Am servit împreună cu sosul cald.

Poftă bună!