tartine cu crema de branza
Aperitive

Salată de ridiche neagră și brânză feta – fără maioneză

Unii n-au auzit niciodată de ea. Alții cunosc prea bine gustul sucului acesteia îndulcit cu miere, fiind unul dintre cele mai eficiente remedii antitusive. Este vorba de ridichea negră.

Originea ei este Egiptul antic, însă în Europa a fost răspândită de către romani. Și bine-au făcut!
Ridichea neagră are excepționale calități: este bogată în vitaminele C și B1, în magneziu, fier și calciu. Aceste elemente înlesnesc drenajul la nivelul ficatului și a veziculei biliare, favorizând eliminarea toxinelor.
Este adesea utilizată în tulburările hepatice și biliare, precum colicile hepatice, migrenele de origine hepatică sau în alergiile digestive. Consecințele exceselor alimentare, mai ales cele din preajma sărbătorilor, pot fi eficient combătute prin consumul de ridiche neagră, aceasta favorizând tranzitul intestinal și eliminând constipația. De asemenea, este bine de știut că are efect antibacterian asupra florei digestive, acest lucru ajutând la menținerea sănătății stomacului.
Acestea fiind spuse, am să vă prezint o rețetă excepțională, foarte ușor de preparat și sănătoasă, dar și cu un gust grozav.

INGREDIENTE

300 g ridiche neagră ( aproximativ 3-4 bucăți )

200 g brânză feta

1 lingură brânză cremoasă de vaci

2 linguri morcov ras

1 lingură susan prăjit

1 lingură zeamă de lămâie

piper

mărar verde

Am spălat și am curățat ridichile, apoi le-am tocat cu ajutorul robotului de bucătărie. Puteți să răzuiți ridichile pe răzătoarea mare.
Am pus ridichile tocate într-un castron, apoi am presărat puțină sare și le-am stropit cu zeamă de lămâie. După 5-10 minute am stors ușor ridichile iar zeama lăsată am aruncat-o. Între timp, într-un alt castron am pregătit brânzeturile.

ridiche neagra

Am omogenizat brânza feta împreună cu brânza cremoasă de vaci, iar peste aceasta am adăugat piperul, morcovul ras pe răzătoarea mică și susanul pe care, în prealabil, l-am rumenit și l-am pisat în mojar. Am amestecat salata iar la final am adăugat puțin mărar verde tocat.

morcov

branza cu marar

aperitiv cu branza

Este o salată tartinabilă inedită, pe care eu o pregătesc de câțiva ani. Mereu are succes.
Vă invit să o încercați și, desigur, să reveniți cu păreri.
Poftă bună!