prajitura cu cacao
Dulciuri și prăjituri

Prăjitură deșteaptă cu ciocolată

Există vreo șansă de-a obține o prăjitură aspectuoasă, ciocolătoasă, cremoasă și mai ales delicioasă fără să pregătești prima dată foi sau blaturi, apoi creme, glazuri și-așa mai departe? ☺

Am pregătit de multe ori această prăjitură însă în varianta simplă sau cea cu aromă răcoritoare de citrice. E foarte gustoasă, mie îmi place mult și chiar dacă durează vreo oră până se coace, rămâne una din prăjiturile mele preferate.
Azi v-am adus varianta cu ciocolată. Fină și cremoasă, în această variantă este un deliciu garantat!

INGREDIENTE

9 ouă

180 g zahăr

200 g ciocolată neagră

1 litru lapte

100 g cacao neagră

150 g făină

200 g unt topi

esență de rom

Pentru început am separat ouăle. Gălbenușurile le-am pus într-un castron mai încăpător deoarece acolo am încorporat toate ingredientele.
Cu ajutortul mixerului am mixat gălbenușurile cu zahărul până când acestea s-au albit. Am adăugat ciocolata pe care am topit-o pe bain marie, laptele cald, apoi cacaoa și făina.
Am omogenizat compoziția apoi am adăugat esența de rom și untul topit.

galbenus de ou

galbenus cu zahar

ciocolata neagra

unt topit

Am mixat albușurile până când am obținut o spumă tare pe care am încorporat-o cu grijă în compoziția cu ciocolată.
Am pus maglavaisul într-o tavă tapetată cu hârtie pergament și am copt prăjitura la 150°C timp de o oră, în cuptorul preîncălzit.

prajitura desteapta

prajitura in tava

prajitura desteapta coapta

prajitura magica

Am lăsat prăjitura să se răcească apoi am pus-o la frigider peste noapte.
Poftă bună!