Prăjitură deșteaptă cu ciocolată
Există vreo șansă de-a obține o prăjitură aspectuoasă, ciocolătoasă, cremoasă și mai ales delicioasă fără să pregătești prima dată foi sau blaturi, apoi creme, glazuri și-așa mai departe? ☺
Am pregătit de multe ori această prăjitură însă în varianta simplă sau cea cu aromă răcoritoare de citrice. E foarte gustoasă, mie îmi place mult și chiar dacă durează vreo oră până se coace, rămâne una din prăjiturile mele preferate.
Azi v-am adus varianta cu ciocolată. Fină și cremoasă, în această variantă este un deliciu garantat!
INGREDIENTE
9 ouă
180 g zahăr
200 g ciocolată neagră
1 litru lapte
100 g cacao neagră
150 g făină
200 g unt topi
esență de rom
Pentru început am separat ouăle. Gălbenușurile le-am pus într-un castron mai încăpător deoarece acolo am încorporat toate ingredientele.
Cu ajutortul mixerului am mixat gălbenușurile cu zahărul până când acestea s-au albit. Am adăugat ciocolata pe care am topit-o pe bain marie, laptele cald, apoi cacaoa și făina.
Am omogenizat compoziția apoi am adăugat esența de rom și untul topit.
Am mixat albușurile până când am obținut o spumă tare pe care am încorporat-o cu grijă în compoziția cu ciocolată.
Am pus maglavaisul într-o tavă tapetată cu hârtie pergament și am copt prăjitura la 150°C timp de o oră, în cuptorul preîncălzit.
Am lăsat prăjitura să se răcească apoi am pus-o la frigider peste noapte.
Poftă bună!