Mâncare de spanac cu usturoi și ouă românești
În fiecare an aștept cu nerăbdare să apară spanacul de grădină atât de prețios și proaspăt!
Îl folosesc în multe rețete și mai pun din el și pe iarnă. Cel mai mult îmi place în tartela cu spanac și ciuperci de post.
Spanacul este plin de clorofilă și, așa cum am fost învățați de mici, este plin de fier. Are un conținut bogat de luteină, B-uri și acid folic iar dacă îl consumi netratat termic, ai toate șansele să te bucuri de ele în cantitate maximă. ❤
INGREDIENTE PENTRU MANCAREA DE SPANAC
3 căței usturoi
2 linguri ulei de măsline
500 g spanac
250 g lapte
1 lingură cu vârf făină albă
sare
OUĂ ROMÂNEȘTI/OUĂ POȘATE
2 buc ouă proaspete
1 lingură oțet
sare
Am spălat spanacul foarte bine și l-am pus în centrifuga pentru verdețuri pentru a-l stoarce foarte bine de apă, apoi l-am mărunțit. Puteți folosi și spanac congelat.
Am tras usturoiul la tigaie în uleiul de măsline. ATENȚIE să nu devină maroniu pentru că se amărăște!
Am adăugat spanacul și imediat după, puțin din laptele pregătit. În restul de lapte am încorporat făina și sarea după gust, apoi l-am turnat peste spanac.
Am amestecat continuu 2-3 minute cu o spatulă din silicon, apoi am dat tigaia la o parte și m-am ocupat de ouăle românești.
Într-o cratiță nu foarte adâncă am pus apa și oțetul la fiert. Oțetul va coagula albușul.
Pentru a obține niște ouă frumoase, am strecurat ușor partea mai fluidă a albușului.
Când apa a ajuns la punctul de fierbere am redus focul pentru ca apa să nu clocotească, iar cu ajutorul unui tel în formă de pară am creat un vârtej în care am așezat oul.
L-am fiert 2 minute după care l-am scos pe un șervețel pentru a absorbi apa în exces.
Într-un mod și mai simplu, poți sparge oul și să-l așezi într-o ceșcuță iar când apa e fierbinte, la fel, îi dai drumul într-un vârtej. Riști să facă zdrențe, dar dacă nu te deranjează, e perfect.
E un preparat simplu și foarte gustos pe care poți să-l savurezi la masa de prânz.
Poftă bună! ☺