friptura la oala de lut
Preparate cu carne

Pui cu mirodenii gătit lent la Crock-Pot

Puiul acesta îmi amintește de-o cină servită după miezul nopții când eu și mami, așa ca fetele, am trântit un pui pe rotisor și pe la 1 noaptea l-am devorat, tot așa ca fetele, cocoțate-n ”vârfu’ patului”.

A fost un pui pregătit simplu, doar cu sare, piper și boia, dar a fost delicios, crocant și cel mai important: pregătit de mami. Cred că am să-i propun să repetăm isprava…

Azi vă aduc o rețetă diferită, dar din cale-afară de gustoasă. Un pui fraged, suculent și aromat, gătit lent la Crock-Pot.

INGREDIENTE 

1 pui întreg ( 1,3 -1,5 kg )

1 lingură boabe de muștar

2-3 boabe ienibahar

1 linguriță mărar și cimbru uscat

1 linguriță boabe de piper

1 bucată chilli

2-3 lingurițe turmeric

2 lingurițe sare roz

75 ml ulei de măsline extravirgin

50 ml iaurt

legume pentru garnitură

Am ales să pregătesc condimentele pentru marinadă după propriul gust, astfel că am folosit un mojar în care am pisat mirodeniile boabe, mărarul, cimbrul și ardeiul chilli.
Le-am așezat într-un castron împreună cu sarea și turmericul, uleiul de măsline și mai apoi iaurtul. Cu marinada obținută am masat bine puiul, chiar și în înterior, apoi l-am pus de-oparte să se odihnescă până ce am pregătit câteva legume.

marinada pui

pui marinat

Peste legumele așezate în vasul ceramic, am pus bine-merci puiul căruia i-am legat și-o fundiță ca să nu se crăcăneze în timpul procesului de gătire. Am setat slow cooker-ul pe modul ”high” și l-am programat la 4 ore.

friptura de pui

friptura de pui rotisat

friptura la crockpot

Între timp eu m-am ocupat de alte lucruri, ba chiar am plecat vreo oră de-acasă fără grija că mâncarea mea s-ar putea arde.
Sper să vă încânte rețeta mea!
S-aveți spor și poftă mare!!!