![laugenbrot](https://ritailies.ro/wp-content/uploads/2018/12/laugenbrot.jpg)
Pâinici Laugenbrot
Pâinicile astea nu-s deloc greu de făcut și-s chiar mai speciale decât pâinea obișnuită: trebuie opărite înainte de a fi coapte.
V-am mai spus că ador aluaturile, modul lor de preparare… Pâinicile astea nu-s deloc greu de făcut și-s chiar mai speciale decât pâinea obișnuită: trebuie opărite înainte de a fi coapte. Totuși, n-am reușit să aflu cum a luat naștere acest mod de preparare, deci, dacă cineva știe, rog să-mi povestească și mie.
![aluat](https://new.ritailies.ro/wp-content/uploads/2018/12/aluat-1.jpg)
Împărțiți aluatul și formați mici chifle de dimensiuni egale ( eu le-am făcut mai măricele și mi-au ieșit 10 ). Crestați-le ușor cu un cuțit foarte ascuțit.
Într-o crăticioară puneți la fiert cam un litru de apă cu 2-3 linguri cu bicarbonat și puțină sare. Când începe să fiarbă opăriți fiecare chiflă câteva secunde pe ambele părți.
![chifle](https://new.ritailies.ro/wp-content/uploads/2018/12/chifle.jpg)
![cum se fac chiflele](https://new.ritailies.ro/wp-content/uploads/2018/12/cum-se-fac-chiflele.jpg)
Scoateți chiflele cu ajutorul unei spatule direct în tava tapetată cu hârtie de copt. Presărați pe fiecare chiflă proaspăt scoasă din apă semințe de tot felul ( eu am folosit chimion negru, susan, mac, semințe de dovleac și de floarea soarelui ).
![chifle cu semințe](https://new.ritailies.ro/wp-content/uploads/2018/12/chifle-cu-seminte.jpg)
Le coaceți în cuptorul preîncălzit cam 20 de minute la 165°C – 170°C de grade. Sunt minunate pentru pachețelele copiilor când merg la școală, sau chiar consumate ca atare. Noi le-am servit fierbinți cu unt moale și lapte. Au fost delicioase! 🙂
![painici](https://new.ritailies.ro/wp-content/uploads/2018/12/painici.jpg)
Poftă bună!
![aperitive festive](https://ritailies.ro/wp-content/uploads/2018/12/aperitive-festive.jpg)
![retete de pui](https://ritailies.ro/wp-content/uploads/2018/12/retete-de-pui.jpg)