Clătite aperitiv cu ciuperci și cremă de Gorgonzola
O rețetă ușoară deși pare complicată la prima vedere; are o aromă aparte, un aspect irezistibil și o notă de eleganță sesizabilă imediat. Poate fi pata de culoare al oricărui meniu de aperitive.
Sunt foarte ușor de pregătit, iar ca umplutură totul ține de imaginația și gustul tău. Mai jos e varianta mea preferată, însă gusturile nu se discută, nu-i așa?
INGREDIENTE PENTRU CLĂTITE
100 g sfeclă roșie fiartă/coaptă
100 ml lapte
180 g făină
1 ou,
30 ml ulei
sare
INGREDIENTE PENTRU CREMA DE GORGONZOLA
200 g brânză Gorgonzola
70 ml smântână pentru gătit
300 ciuperci brune
10 g unt
PREGĂTIREA CLĂTITELOR
Prima dată am fiert sfecla.
După ce am fiert și am răcit sfecla roșie, am tăiat-o și am pus-o într-un vas împreună cu oul, laptele și uleiul. Am condimentat, apoi cu ajutorul mixerului vertical am omogenizat totul. Am adăugat și făina și am încorporat-o cu ajutorul unui tel. Am lăsat compoziția să se odihnească 10-15 minute.
Am copt câte o clătită exact așa cum se coace orice clătită. Când am terminat de copt toate clătitele am pregătit crema de brânză.
PREGĂTIREA CREMEI DE GORGONZOLA
Pentru crema de Gorgonzola am mărunțit brânza într-o tigaie antiaderentă, am adăugat smântâna dulce și am omogeninat amestecând continuu cu o spatulă din silicon. În 3-4 minute crema este gata urmând a fi ușor răcită.
Ciupercile le-am dat pe răzătoarea mare și le-am călit cu puțin unt.
Am așezat pe fiecare clătită câte un strat nu foarte gros din crema de Gorgonzola, apoi ciupercile. Am rulat strâns și cu grijă, apoi am dat clătitele la rece pentru câteva zeci de minute.
Puteți să porționați clătitele după bunul plac. Eu am preferat să le tai puțin oblic.
Bineînțeles, nu au rezistat prea mult timp pe farfurie. Motivul este lesne de-nțeles.
Poftă bună!