Clătite cu pudră de roșcove, cremă de brânză și fructe
Doamne, cât îmi mai plac dulciurile… ! Sunt pofticioasă, iar unor asemenea delicii nu pot rezista! Sunt sigură că nici voi! Știu că și vouă vă plac dulciurile, de aceea niște mini-pancakes cu o cremă pufoasă de brânză, ciocolată fină și coacăze parfumate, apetisante și delicioase, sunt bine venite, nu-i așa?
INGREDIENTE PENTRU CLĂTITE:
100 g făină albă
50 g pudră de roșcove
100 ml lapte
50 ml iaurt
1 ou
o lingură ulei de porumb
sare
INGREDIENTE PENTRU CREMA DE BRÂNZĂ:
200 g branză cremoasă de vaci
50 ml iaurt
25 g zahăr pudră
1 păstaie de vanilie
coacăze roșii
INGREDIENTE GANACHE:
70 g ciocolată neagră
125 ml smântână dulce
20 g unt
MODUL DE PREPATARE AL CLĂTITELOR
Am pus pe rând, într-un vas, ingredientele pentru aluatul de clătite și am omogenizat, obținând un aluat consistent, nu gros. Nu am folosit zahăr în aluat deoarece pudra de roșcove are o aromă deosebită; o tentă dulceagă, carameloasă.
Am copt de-o dată câte 6 mini clătite.
MODUL DE PREPARARE AL CREMEI DE BRÂNZĂ
Pentru crema de brânză am mixat brânza împreună cu zahărul, conținutul păstăii de vanilie și iaurtul. La final am încorporat și coaczele cu ajutorul unei spatule.
MODUL DE PREPARAE AL GLAZURII GANACHE
Am omogenizat ciocolata și untul în smântâna dulce. Se poate pregăti pe bain marie sau direct pe sursa de căldură dacă folosiți un vas cu fund stratificat.
Am montat prăjiturelele alternând câte o mini-clătită, cremă de brânză așezată neglejent și hanache. Stratul final – puțină cremă de brânză și un ciorchine de coacăze roșii.
Am păstrat prăjiturelele la frigider pentru aproximativ 30 de minute și le-am servit cu… maximă poftă!