clatite cu fructe
Dulciuri și prăjituri

Clătite cu pudră de roșcove, cremă de brânză și fructe

Doamne, cât îmi mai plac dulciurile… ! Sunt pofticioasă, iar unor asemenea delicii nu pot rezista! Sunt sigură că nici voi! Știu că și vouă vă plac dulciurile,  de aceea niște mini-pancakes cu o cremă pufoasă de brânză, ciocolată fină și coacăze parfumate, apetisante și delicioase, sunt bine venite, nu-i așa?

INGREDIENTE PENTRU CLĂTITE:

100 g făină albă

50 g pudră de roșcove

100 ml lapte

50 ml iaurt

1 ou

o lingură ulei de porumb

sare

INGREDIENTE PENTRU CREMA DE BRÂNZĂ:

200 g branză cremoasă de vaci

50 ml iaurt

25 g zahăr pudră

1 păstaie de vanilie

coacăze roșii

INGREDIENTE GANACHE:

70 g ciocolată neagră

125 ml smântână dulce

20 g unt

MODUL DE PREPATARE AL CLĂTITELOR

Am pus pe rând, într-un vas, ingredientele pentru aluatul de clătite și am omogenizat, obținând un aluat consistent, nu gros. Nu am folosit zahăr în aluat deoarece pudra de roșcove are o aromă deosebită; o tentă dulceagă, carameloasă.
Am copt de-o dată câte 6 mini clătite.

aluat de clatite

clatite cu roscove

clatite

MODUL DE PREPARARE AL CREMEI DE BRÂNZĂ

Pentru crema de brânză am mixat brânza împreună cu zahărul, conținutul păstăii de vanilie și iaurtul. La final am încorporat și coaczele cu ajutorul unei spatule.

crema de branza

brabza

MODUL DE PREPARAE AL GLAZURII GANACHE

Am omogenizat ciocolata și untul în smântâna dulce. Se poate pregăti pe bain marie sau direct pe sursa de căldură dacă folosiți un vas cu fund stratificat.
Am montat prăjiturelele alternând câte o mini-clătită, cremă de brânză așezată neglejent și hanache. Stratul final – puțină cremă de brânză și un ciorchine de coacăze roșii.

clatite cu coacaze
Am păstrat prăjiturelele la frigider pentru aproximativ 30 de minute și le-am servit cu… maximă poftă!