
Mini tarte cu spanac și ciuperci – rețeta de post
Sunt fan tarte iar de câte ori pregătesc una, mă reped asupra ei de zici că n-am mai mâncat așa ceva în veci. Cel mai mult îmi place crusta care-i mereu fragedă și sfărâmicioasă. E grozavă!
De data aceasta am pregătit câteva mini tarte în variantă de post, foarte gustoase și sățioase. Nu-i nevoie de carne ca să fie hrănitoare, cu ciuperci și spanac sunt perfecte. Poți lua una cu tine la drum, sau poți s-o pui în pachețelul copilului pentru școală. Și musafirii ar fi încântați să-i servești cu o tartă ca și aceasta.
INGREDIENTE PENTRU CRUSTĂ
320 g făină tip 550
120 ml apă caldă
100 ml ulei de floarea soarelui
1 linguriță cu vârf praf de copt
sare
INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURA
300 g spanac
50 g brânză vegetală
50 g smântână vegetală
2 linguri griș
8-10 buc ciuperci
Cum nu se poate mai simplu, am mixat toate ingredientele pentru crustă în acest robot, jucăria mea care nu mă lasă niciodată să fac treaba singură. ❤
Aluatul obținut l-am împărțit în 6 părți egale iar apoi l-am așezat în formele de mini tarte.
Am folosit spanac congelat pe care l-am scurs bine și l-am amestecat cu brânza și smântâna vegetală. După ce le-am omogenizat am adăugat și cele două linguri de griș. Această compoziție am împărțit-o în cele 6 tarte iar deasupra am așezat felii subțiri de ciuperci.
Am copt tartele timp de 12 minute la o temperatură de 200°C în cuptorul încins.
După cum am spus și mai sus, abia dacă le-am lăsat să se răcească puțin și le-am savurat imediat.
Vi le recomand cu mare drag!
Poftă bună!

