gogosi pufoase
Dulciuri și prăjituri

Gogosi rapide cu urda și scorțișoară

Când ai pregătit ultima dată gogoși? ☺ Azi îți aduc o rețetă de gogoși pufoase pentru care ai nevoie de vreo 15 minute ca să le pregătești. Când ai ceva brânză dulce în frigider și nu prea știi ce să mai faci cu ea dar vrei să eviți să se altereze, faci niște gogoși rapide, cu lingura, care sunt gata în doar 15 minute. Bine… 20 până se răcesc un pic și până le pudrezi cu zahăr.

Și gogoșile de post absolut grozave, doar că pe cele cu brânză le poți savura alături de o ceașcă cu cafea sau o cană cu lapte la micul dejun, plus că te pot scoate și din impas atunci când vrei să faci ceva rapid, gustos și de casă musafirilor neanunțați. Le vor aprecia cu siguranță.

INGREDIENTE

200 g făină

½ praf de copt

75 g zahăr

250 g urdă

2 linguri scorțișoară

3 ouă

140 g smântână

ulei pentru prăjit

Nu știu dacă se pot pregăti gogoși într-un mod mai simplu și într-un timp mai scurt, dar presupun că nu prea. ☺
Pentru acestea e nevoie doar să pui toate ingredientele într-un castron și să le omogenizezi. Până se încinge uleiul, aluatul are timp să se odihnească puțin.

aluat gogosi

cum se fac gogosile

Obținând un aluat moale, vei face gogoșile cu lingura. Pur și simplu iei câte o lingură de aluat căruia îi dai drumul în uleiul încins. Cresc tare frumos gogoșile astea și de multe ori se întorc singure de dolofane ce sunt.
O dată coapte, le scoți pe șervețele absorbante și le pudrezi cu zahăr.

gogosi rapide

gogosi cu branza

gogosi simple

Dacă nu ești fan urdă, poți folosi brânză de vaci cu condiția să nu fie o brânză cremoasă. Nu uita de coaja de lămâie; eu aș fi pus dar de data asta nu am mai avut. ☺
Te aștept să-mi spui cum și s-au părut!
Spor și poftă!