prajitura cu ciocolata, pandispan cu ciocolata, retete de prajituri
Dulciuri și prăjituri

Pandișpan pufos cu ciocolată

Am vrut neapărat să testez noua tavă din silicon și am zis să încerc ceva simplu și rapid. Sunt niște prăjiturele individuale, ușor de mâncat sau de luat la școală pentru o gustare dulce.

Au și un blat de biscuite, dacă vă vine să credeți și miez de ciocolată delicioasă. Cu toate acestea, doar coptul durează mai mult decât pregătirea lor.

INGREDIENTE BAZĂ BISCUIȚI:

10-12 biscuiți mărunțiți

70 g unt topit

cremă de ciocolată tartinabilă

INGREDIENTE PANDIȘPAN:

4 ouă

3 linguri de zahăr

6 linguri de făină

30 ml ulei

o lingură de apă minerală

o linguriță de zeamă de lămâie

½ plic praf de copt

extract de vanilie

un praf de sare

GLAZURA DE CIOCOLATĂ:

50 g ciocolată

25 ml smântână pentru frișcă

o linguriță de ulei

PREPARARE:

Am început cu baza din biscuiți. E foarte simplu. Untul topit se amestecă cu biscuiții ca să absoarbă untul și să formeze baza crocantă. Am pus biscuiții în fiecare formă și i-am netezit foarte simplu cu o linguriță. Peste aceștia am pus câte două lingurițe de cremă de ciocolată. Știți voi, din aia la borcan. 🙂

Pentru pandișpan am bătut cu mixerul ouăle întregi împreună cu sarea și zahărul timp de aproximativ 3 minute. Au urmat făina cernută și praful de copt pe care le-am încorporat la viteza minimă. Cu ajutorul unei spatule de silicon ( o găsiți în categoria ustensile bucătărie ) am încorporat uleiu și apa minerală cu zeama de lămâie.

Aroma deosebită a dat-o extratul de vanilie.

Am preîncălzit cuptorul la 170°C.

Dacă folosiți mixerul de mână, faceți exact ca și la un pandișpan obișnuit. Bateți albușurile cu sare și adăugați zahărul treptat mixând până ce albușul devine băț, abia apoi încorporați pe rând gălbenușurile, făina și restul ingredientelor.

Acum, turnăm compoziția de pandișpan în fiecare triunghi. Compoziția aceasta are cantitatea exactă pentru a umple o astfel de tavă. Și acum, cu tava la cuptor!

După 25-30 de minute au ieșit niște pufoșenii grozave. Nu-i nevoie testul scobitorii, sunt gata atunci când se rumenesc și devin aurii. Eu respect mereu timpul de coacere, așa știu sigur că pandișpanul nu se lasă.

Glazura de ciocolată am pregătit-o cât timp s-a copt prăjitura. Doar am pus smântâna pentru frișcă pe foc până a atins puncul de fierbere, apoi am pus ciocolata mărunțită în ea. Am lăsat-o să se topească singură și abia după vreun minut am omogenizat glazura. Tot atunci am adăugat și uleiul.

E foarte simplu de făcut, deși pare o rețetă cu mulți pași. Totul se pregătește în maxim 20 de minute. Nu-i mare brânză să amesteci niște unt cu biscuiți iar aluatul pentru pandișpan e gata în maxim 10 minute. Până se coace prăjitura se face glazura ( sau nici nu-i musai de făcut ) și-ți mai rămâne timp de-o mâță cu copilul prin casă. :))

Îmi place tare mult s-o folosesc pentru că pot pregăti în ea porții mai mult decât suficiente pentru noi 3 și nu-mi mai bat capul cu cine știe ce prăjituri de care n-am timp atunci când ne e poftă de ceva. Pe viitor vreau să fac și ceva sărat în tava aceasta.

Poftă bună!